Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ръчна спирачка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Здравейте! Аз пък имам друг проблем след като ми направят задните спирачки в сервиз (това натягане дето едвам влиза барабана), след известно време няма никакъв ефект, пак не държи ръчната като спирам имам чувството че отзад почти ги няма а и на преглед като ходя все ми казват имаш малък проблем със задните спирачки но предните са ти добри. Колата е Типо 93 (новата маска) (колко е нова е друг въпрос ) :D . Какво може да е? МОЛЯ помогнете! БЛАГОДАРЯ ВИ!
    Tipo 1.6 1993

Коментар

Има ли това Типо саморегулиращи механизми на задните спирачки?Ако има действат ли?
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
        Има ли това Типо саморегулиращи механизми на задните спирачки?Ако има действат ли?
        Да има или поне така казват майсторите. Има един винт и чрез едно зъбно колело се натяга този винт. Всъщност както са обяснили колегите по-горе от там ми натягат и спирачките. Дали действа ще пробвам по метода описан по-горе и ще пиша. Но интересното е че, след като ги натегнат колата си спира добре и ръчната си работи добре. Но след известно време (две седмици) или около 1000км - все едно никога не е регулирана. Иначе този винт съм го почиствал но ефекта е нулев а и той не беше много зацапан.
        Tipo 1.6 1993

Коментар

niksun78 написа:
          Tornado написа:
          Да има или поне така казват майсторите. Има един винт и чрез едно зъбно колело се натяга този винт. Всъщност както са обяснили колегите по-горе от там ми натягат и спирачките. Дали действа ще пробвам по метода описан по-горе и ще пиша. Но интересното е че, след като ги натегнат колата си спира добре и ръчната си работи добре. Но след известно време (две седмици) или около 1000км - все едно никога не е регулирана.
          За мен това са неработещи саморегулиращи механизми след като след като покараш и загубваш задните спирачки.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
            За мен това са неработещи саморегулиращи механизми след като след като покараш и загубваш задните спирачки.
            Дано да има такива части по магазините! Мисля да пробвам да ги сменя да покарам и ще пиша какво е станало.Колега научи се как се пуска цитат.Модераторски екип на fiat-bg.org
            Tipo 1.6 1993

Коментар

колегата дето е стъргал барабана на струг:Колега след струга сети ли се да замериш какъв стана вътрешния диаметър на барабана?Там на него е написано максимално допустимия диаметър - с това шега не бива !!!

Коментар

Здравейте, намерих ремонтен комплект за саморегулиращият механизъм. Оказа се че при мен липсва пластинката която задържа зъбното колело. Комплекта включва: винт със зъбно колело пружина и въпросната пластинка. Монтажа е лесен. Но съм възмутен от майсторите който съм посетил, всеки си взема паричките и никой не казва че липсва тази пластинка. Благодаря за съвета "Tornado"!
                Tipo 1.6 1993

Коментар

Working...
                X