Roko написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Един куриоз за задните амортисьори
Collapse
X
-
задния амортисьор се сменя за 5 мин. Развиват се 2 болта с гайка и това е.Единия от долу, другия се пада зад гумата през една дупка в моста. Абе супер елементарно е.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
phoenix написа:задния амортисьор се сменя за 5 мин. Развиват се 2 болта с гайка и това е.Единия от долу, другия се пада зад гумата през една дупка в моста. Абе супер елементарно е.Space Star 1.9 DID
Коментар
-
абе, азщо не си спомням да съм разкачал тапицерии .по последни сведения, всичко става изцяло отвън и отдолу. Развива се гайката 3 и се маха болта 6 дето държи амортисьора от долу. След което, с един дълъг камък, или тръбен ключ се развива болт номер 2, който държи амортеисьора в горния край от зад гумата, през един отвор. И толкоз.айде и още един жокер.Прикачени файловеСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
крика си е на мястото, дупката за горния болт се пада зад гумата, която е свалена. Доколкото си спомням. Иначе с още един крик, можеш да симулираш леко вдигната гума, за да наместиш после долния болт.Абе, лесна работа е.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Мда, явно и аз съм за смяна на тези лагери. Онзи ден като пътувах от Велинград до Пловдив, на един завой асфалта беше като назъбен и задницата ми мръдна в страни с 2-3 пръста. Амортисьорите са ми на 3-4000 км - Монро Рефлекс (газови). Като я натискам на ръка едвам мръдва надолу и веднага се надига, така че не са изпуснали. Отделно като ходих на стенд преди пак толкоз километри, страничния наклон на задните гуми беше в норма, което пък отхвърля хипотезата за лагери. Незнам.... за сега я карам така, че още си ближа раните от последния ремонт.
Коментар
-
Re: гуми
nikolov-1.6_v16 написа:колеги я преди да смените половината кола проверете какви гуми ползвате с какъв размер това е от много голямо значение ако са по високи примерно се клати. аз направих тази грешка сложих по високи гуми и сега страдам просто корено се променя колата .Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp
Коментар
-
Re: пружини
nikolov-1.6_v16 написа:колега пробва само едно нещо 1- провери пружините да не са умекнали или да липсват парчета от края им попринцип задницата не трябва да я клатиш много лесно със зор трябва да я натискаш работата на амортисиорите е да забавя този ходSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар