Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Един куриоз за задните амортисьори

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Roko написа:
    B1keP_B0y написа:
    оказа се , че единия амортисьор (заден десен) е прецакан и колата пак се клати .. други заден е ок , но това само за 10 000 кмтра. :/
    Абе и при мен заден десен е изпуснал! Навремето на Опела пак първо задния десен беше изпуснал! Някои има ли идея, защо се получава това?ПП: Сложна ли е смяната на задните аморт. или трябва на сервиз да се ходи?
    струва 10лв на парче, така че сигурно не е трудно, но пак е хубаво сервиз да го прави
    Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
    Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

задния амортисьор се сменя за 5 мин. Развиват се 2 болта с гайка и това е.Единия от долу, другия се пада зад гумата през една дупка в моста. Абе супер елементарно е.
      СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
      бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
      сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
      ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

phoenix написа:
        задния амортисьор се сменя за 5 мин. Развиват се 2 болта с гайка и това е.Единия от долу, другия се пада зад гумата през една дупка в моста. Абе супер елементарно е.
        Аха, но пак трябва да разколача тапицерията в багажника, нали? Там няма капаче както е при 19-ката!ПП: Колега B1ker, извинявай че ти ползвам темата! Дано нямаш нищо напротив!
        Space Star 1.9 DID

Коментар

няма проблеми, важното е цаката да им намираме

Коментар

абе, азщо не си спомням да съм разкачал тапицерии .по последни сведения, всичко става изцяло отвън и отдолу. Развива се гайката 3 и се маха болта 6 дето държи амортисьора от долу. След което, с един дълъг камък, или тръбен ключ се развива болт номер 2, който държи амортеисьора в горния край от зад гумата, през един отвор. И толкоз.айде и още един жокер.
            Прикачени файлове
            ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Феникс, благодаря ти за инфото!Само не ми е ясна стъпка номер 2 от картинката по-горе! Къде точно се слага крика?
              Space Star 1.9 DID

Коментар

крика си е на мястото, дупката за горния болт се пада зад гумата, която е свалена. Доколкото си спомням. Иначе с още един крик, можеш да симулираш леко вдигната гума, за да наместиш после долния болт.Абе, лесна работа е.
                ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

phoenix написа:
                  Доколкото си спомням. Иначе с още един крик, можеш да симулираш леко вдигната гума, за да наместиш после долния болт.Абе, лесна работа е.
                  Аха, за това питах. Стана ми ясно! Благодаря отново! :D
                  Space Star 1.9 DID

Коментар

Мда, явно и аз съм за смяна на тези лагери. Онзи ден като пътувах от Велинград до Пловдив, на един завой асфалта беше като назъбен и задницата ми мръдна в страни с 2-3 пръста. Амортисьорите са ми на 3-4000 км - Монро Рефлекс (газови). Като я натискам на ръка едвам мръдва надолу и веднага се надига, така че не са изпуснали. Отделно като ходих на стенд преди пак толкоз километри, страничния наклон на задните гуми беше в норма, което пък отхвърля хипотезата за лагери. Незнам.... за сега я карам така, че още си ближа раните от последния ремонт.

Коментар

те и моите колела задните са регулирани, но въпреки това са за смяна лагерите. Колегта ///// я вдига, разклати я хубаво и го усети Yellow_Flash_Colorz_PDT_08

Коментар

гуми

колеги я преди да смените половината кола проверете какви гуми ползвате с какъв размер това е от много голямо значение ако са по високи примерно се клати. аз направих тази грешка сложих по високи гуми и сега страдам просто корено се променя колата .
                        fiat bravo 16_16v 103hp

Коментар

Re: гуми

nikolov-1.6_v16 написа:
                          колеги я преди да смените половината кола проверете какви гуми ползвате с какъв размер това е от много голямо значение ако са по високи примерно се клати. аз направих тази грешка сложих по високи гуми и сега страдам просто корено се променя колата .
                          значи фабричните са 185/60/14 или нещо ткова. Аз крам със 195/50/15 което прави 2мм разлика, и не е взимано въобще под съмнение, че е от това мерси за идеята , но определено е нещо по ходовата, и сменях гумите сега се държи малко по добре, но след лагери и амортисьори трябва всичко да се нареди

Коментар

пружини

колега пробва само едно нещо 1- провери пружините да не са умекнали или да липсват парчета от края им попринцип задницата не трябва да я клатиш много лесно със зор трябва да я натискаш работата на амортисиорите е да забавя този ход
                            fiat bravo 16_16v 103hp

Коментар

като сменям лагери, ще видим как е , но работата става по-зле. Вчера със 70 по гладък път ... все едно като на ледена пързалка То и при ниска скорост се усеща , но колкото по висока, толкова повече !!

Коментар

Re: пружини

nikolov-1.6_v16 написа:
                                колега пробва само едно нещо 1- провери пружините да не са умекнали или да липсват парчета от края им попринцип задницата не трябва да я клатиш много лесно със зор трябва да я натискаш работата на амортисиорите е да забавя този ход
                                Работата на амортисьорите е да пречат на пружините. Т.е. лесният натиск надолу се дължи на меки пружини и на изпуснали/изпускащи амортисьори. Обаче ако колата после се "топка" - 100% заминали амортисьори. Най-лесната, но ненадеждна проба дали амортисьорите са заминали е да се пробва да се "опънат" на ръка - ако става... чао-чао едни пари.
                                Steliyan's Life!
                                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                                X