Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тропане в предницата при спиране

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Наистина доста се отклонихме. Ако модераторският екип прецени, нека отдели постовете за съединителя в друга тема.Поздрави.

Коментар

Колега Финикс тично с ритане когато гумата на колата е опряла в земята и носи в момента тежеста няма да може да чуе и да разбера точно дали това е от водачите на спирачните му апарати.А за въпроса отогварям,че специално бая коли съм направил.Автомобила трябва да е на етлфер във въздуха и тогава да се удари с щанга по гумата от вън и ако тогава нщо вибрира е ясно какво е.А на теб каква ти е професията?

Коментар

Airfan написа:
        1. Притрисане при потегляне - понякога го има, понякога го няма. Ако се подаде повечко газ не тресеше, а с по-малко газ понякога доста разтрисаше.
        при мен се получава, голямо претрисане (дрънчи ми чак задната кора подскача, все едно ще угасне всеки момент) при тръгване на студен двигател , докато загрее колата после всичко е о.к.
        Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
        Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

танпон

вижте сега това с претрисането е почти сигорен знак за скъсан или омекнал заден танпон които струва около 50 лв.обикновено тои е проблемен особено при твоя дизел с големия старт първо го смени
          fiat bravo 16_16v 103hp

Коментар

Re: танпон

nikolov-1.6_v16 написа:
            вижте сега това с претрисането е почти сигорен знак за скъсан или омекнал заден танпон които струва около 50 лв.обикновено тои е проблемен особено при твоя дизел с големия старт първо го смени
            Аз вече смених маховика и от опит ти казвам, че не беше тампона. Тампона е огромен и беше здрав.Колегата с 1.6 - ти нямаш такъв демпферен маховик, а си с нормален съединител с демпферни пружини на феродовия диск.

Коментар

Airfan написа:
              nikolov-1.6_v16 написа:
              Аз вече смених маховика и от опит ти казвам, че не беше тампона. Тампона е огромен и беше здрав.Колегата с 1.6 - ти нямаш такъв демпферен маховик, а си с нормален съединител с демпферни пружини на феродовия диск.
              разбрах много малко от казаното, но не виждам какво в съединителя се изменя при загрял ДВГ , че при студен да тресе ?? ( не споря, просто не разбирам ) тя си тресе докато не загреее над 2 деления на показанието за температурата и пак се извинявам за спама ..
              Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
              Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Tzarevo написа:
                Колега Финикс тично с ритане когато гумата на колата е опряла в земята и носи в момента тежеста няма да може да чуе и да разбера точно дали това е от водачите на спирачните му апарати.А за въпроса отогварям,че специално бая коли съм направил.Автомобила трябва да е на етлфер във въздуха и тогава да се удари с щанга по гумата от вън и ако тогава нщо вибрира е ясно какво е.А на теб каква ти е професията?
                Ако са износени водачите на спирачните апарати, ще дрънчат при ритане. Дали гумата е опряла на земята или е във въздуха няма абсолютно никакво значение. Другото са празни приказки, иии говоря от опит. Като удариш със щанга по гумата най-много да се удариш .п.п.Работил съм в оторизирания сервиз на Тойота-Варна, като механик. Също така и съм завършил ДВГ, както и Електрообзавеждане в университета. За да запълним картинката, баща ми е автомобилен инженер и от както се помня съм все заврян под коли и около техните ремонти. Не е една колата която съм раздробил и ремонтирал. Само за да си спокоен де.п.п.п.Какво каза, че си завършил? и на колко години си? Аман от самоуки майстори, дето чували, пипали, правили... то не става само със мерак, трябва и знания и акъл
                СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

nikolov-1.6_v16 написа:
                  ама кой да те чуе????а за маховика... ми той си се диагностицира бре, не е толкова трудно. Като стане ясно, че е за смяна се сменя. Вярно че е скъп, ама все пак това е един от най-добрите двигатели и за да е такъв, е нормално да е маалко по-скъпичък за ремонт.
                  ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Живи и здрави, дано е от тампона при колегата.

Коментар

маховик

според моя скромен опит като монт. сега ако е маховика даже ще и трака но няма да тресе не е нужно да е скъсан танпона за да не работиа има и друго гумата като позагре омеква и поема повече вибрацията
                      fiat bravo 16_16v 103hp

Коментар

Сигурно е така, но за съжаление тракане поне при мен не се наблюдаваше (да се чете чуваше), а е факт, че маховика е разбит. Още ми седи в багажника, ако има мераклии да го видят/пипнат.

Коментар

При заминал маховик, се познава, когато при леко отпускане на съединителя, се чува и усеща едно ударно натоварване към колелата. Както и много трудното нацелване на полусъединителя. Те след като се оберат пружините в маховика, от там нататък е значително по-неусезаемо. Основния удар, се получава при допира на притискателя през феродовия диск в маховика. След като се обере луфта, от там нататък при потегляне не се усеща. Други ефекти които се получават,но не са толкова осезаеми са:Започва да става дразнещо, когато тръгваш, както и когато си на скорост и отнемеш газта, тогава имаш някаква част от секундата, когато се завърта оста, докато обере луфта в счупените или износени пружини в маховика на ЖТД-то. След това при последващо подаване на газта пак се усеща, лек дискомфорт, докато се обере луфта в обратната посока.Това което описва колегата е много вероятен закъсан или омекнал тампон, разбира се има и верояятност да е от маховика. При това не малка. Но едно по едно, отстранявайте възможните причини. Ако отделя много горе съединителя, при смяната му можете да проверите състоянието на маховика.
                          ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Чак и до маховика стигнахме.Модерен си!

Коментар

Tzarevo написа:
                              Чак и до маховика стигнахме.Модерен си!
                              Какво искаш да кажеш с това?!?!?Модерни сме да. .... Някаква провокация ли е това???Както казах, ако нямаш какво да кажеш, не го казвай тук! Не се прави на всяка манджа мерудия!
                              ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

phoenix аз днеска си идвам от Варна, та ако бях прочел форума преди туй можеше да го погледнеш JTD-то (ако искаше де ) . В понеделник ше ида да го сваля вече тоя тампон да го видя , че почвам да се дразня дано да е от него щот... като слушам (чета) колегата Airfan , мойте болежки са същите каквито той ми ги описва 1."ЛУП" при спиране .. 2. Претрисане при потегляне .. 3. Невинаги тресе .. 4. С пуснат климатик тресе още повече .. 5. Първа и задна влизат трудно(особенно задна - хърка та си е*е майката) .. 6....... Шесто засега не се сещам П.С.На въпроса дали съм карал дизел досега-ДА карал съм Фиат Ритмо 1.7 ; Фиат Уно 1.3 , MB 123 2.4 , Skoda Fabia 1.9 D и последно Фиат Браво 1.9 ЖТД въпреки , че незнам какво значение има дали съм карал или несъм
                                '99 Fiat Bravo GT 1.9 JTD 105 h.p.

Коментар

Working...
                                X