Днес ми се наложи да изляза извън града на около 20 км. След около 15 км започна да се чува едно свирене, виене и аз не знам как да го опиша. Отначало дори мислехме че не е от мен, но се оказа че е. Като спрях на място се усети миризма на изгоряло и от задно дясно колело се вдигаше лек дим, който след минута спря. Вдигнахме колата с крика. Колелото се въртеше трудно, но все пак се въртеше на ръка. Ударих леко с чука няколко пъти по джантата и решихме да тръгнем и да видим какво ще стане. Свиренето спря, също и миризма не се усещаше. Прибрахме се в къщи пак след около 20 км.Вдигнахме с крика оптново, но този път колелото се въртеше доста по-лесно на ръка. Извадихме барабана, като очаквахме да се е отлепило феродото. Но там всичко си беше на ред. Отворихме и капачката на лагера - имаше достатъчно грес, а и при въртене на ръка не се чува никакъв шум.Накладките са сменяни преди 6000 км и лично сме гресирали лагера. Спирачните и ръчната са добре - както преди, така и след случката!Въпроса ми е от какво се получи тва виене на задното колело?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Виене и дим от задно дясно колело на Брава+потънал педал?!?
Collapse
X
-
pakumba написа:заеби накладките, може да стане беля. или го изчисти или го смениSpace Star 1.9 DID
Коментар
-
spark написа:Цилиндърче сменях миналото лято - около 10лв беше. Само гумички първо, че сигурно няма да намериш и второ че няма смисъл цялата операция. А кантарче тея коли нямат, поне аз колкото съм гледал под колата такова не съм видял.Space Star 1.9 DID
Коментар
-
u_bo
spark написа:Цилиндърче сменях миналото лято - около 10лв беше. Само гумички първо, че сигурно няма да намериш и второ че няма смисъл цялата операция. А кантарче тея коли нямат, поне аз колкото съм гледал под колата такова не съм видял.
Коментар
-
spark написа:Цилиндърче сменях миналото лято - около 10лв беше. Само гумички първо, че сигурно няма да намериш и второ че няма смисъл цялата операция. А кантарче тея коли нямат, поне аз колкото съм гледал под колата такова не съм видял.Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp
Коментар
-
Малко развитие по темата.Не сменихме цилиндърчето, но баща ми реши все пак да отиде на море с нея! След 130 км, казва че колелото е било по-горещо от останалите, значи продължава да задържа, макар и малко. Нямало е свирене.До тук ОК, обаче по някое време след продължително каране без спирачка, изведжън педала е потънал. Малко напомпване и хванала спирачката. След малко същата история. Днес се прибраха пак след 130 км, без никакъв помен от това с потъването напедала. Не пипнах да видя дали е загряло колелото, но сигурно да!Та на какво се дължи това? Дали помпата заминава или серво-усилвателя? Въобще как може да се установи това? И каква е връзката със задно дясно колело (или е просто съвпадение спаканото цилиндърче, с по-сероизния проблем).ПП: Пак се почна с познатата история. Тъкмо реша да оправя нешо по колата и се чупят още 2-3 неща в същия момент!Space Star 1.9 DID
Коментар
-
u_bo
Roko написа:Малко развитие по темата.Не сменихме цилиндърчето, но баща ми реши все пак да отиде на море с нея! След 130 км, казва че колелото е било по-горещо от останалите, значи продължава да задържа, макар и малко. Нямало е свирене.До тук ОК, обаче по някое време след продължително каране без спирачка, изведжън педала е потънал. Малко напомпване и хванала спирачката. След малко същата история. Днес се прибраха пак след 130 км, без никакъв помен от това с потъването напедала. Не пипнах да видя дали е загряло колелото, но сигурно да!Та на какво се дължи това? Дали помпата заминава или серво-усилвателя? Въобще как може да се установи това? И каква е връзката със задно дясно колело (или е просто съвпадение спаканото цилиндърче, с по-сероизния проблем).ПП: Пак се почна с познатата история. Тъкмо реша да оправя нешо по колата и се чупят още 2-3 неща в същия момент!
Коментар
-
Такааа, цилиндърчето е сменено! Новото е Делфи за общо 21 лв. след отстъпката!Преди смяната, като вдигнахме с крика колелото пак беше затегнало, е не много ама... Надявам се проблема да е решен вече!Благодаря на всички колеги. След някоко седмици имам излизане извън града и ще пиша ако пак се появи проблем!Space Star 1.9 DID
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар