имам някакъв невероятен проблем със спирачките...преди 1 седмица писах една тема в бензинови двигатели за това кака колата ми не иска да върви на бенз...както и да е решихме го проблема....от 2 седмици ме гони някакъв невероятен карък...Съединител смених...монтиорите ми скъсаха маншон..и не го смених 2 носача...накрайници и реглаж естествено..Сега какъв ми е проблема-карам си аз с нормална скорост и спирам си интензивно раяско от време на време и не се е получава така както ще обясня сега...Натискам аз педала и педала почва да подскача да тропа отпреде все едно е от аБС..обача аз мисля че не е...просто педала потъва на пресеклулки когато го натисна и не мога да разбера от какво е .....проверих течноста- на ниво е...дали са ми криви дисковете( ами не са) днеска смянах носачите и накрайници и т.н и т.н...и не бяха дисковете са нови накладките също..даже и задните смених...почва да ги прави тези мизерии от днеска и само с по интензивно използване на спирачка чак тогава.....майка му убиите ме...не искам да хвърлям още пари за тази кола...някой ако може да помогне, ще му бъда много благодарен ако го направи....п.п извинявам се за писането ми без никакви спазени правила за писане на български език...обаче съм ядосан
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тропа скърца....при натискане на педала на спирачката
Collapse
X
-
Каква е колата колега?Иначе относно проблема с това стържене при интензивно използване на спирачките и аз мисля от доста време.Имам го и на Бравото и на Мареата.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=27968Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
на браво 1.8 бензин...прави го все едно е абс то....а за темата която си ми дал....не е същото....казвам ти че самия педал си прави мизерии...да потъва на пресекулки...и леко да суче предница...а вече казах че всичко е сменено при хора дто си разбират от работата...писна ми да набивам пари в тази кола.....тя остава вечно моя след още един ремонт...Продавам трабант с цвят бананова кора с лек удар от валяк... Ако ви няма мога да ви го пусна под вратата... :D
Коментар
-
Проблема е в предните спирачки.Може да са нови дисковете и да не са монтирани съвсем правилно.Ако са стегнати така че да има дори и незначително отклонение от вертикала ще ти се появят точно тези проблеми които пък са симптом на крив диск.Още нещо новите дискове за мен лично не са гаранция че са в час,с колко ментета съм се сблъсквал не е работа.Препоръчвам демонтаж на новите дискове и почистване на главините(местата на които се монтират дисковете)първо с телена четка на ръка или с дрелка след това да се провери за някакви побитости по главината и диска (контактните повърхности трябва да са гладки и да прилягат на 100%)и след като се убедим че всичко е ОК да сглобим отново.Нека се провери възможно ли е да има не добре поставен спирачен апарат или не затегнат.Това че колегите си разбират от работата е похвално но да не забравяме че сме хора а хората грешат понякога,греша и аз. С необходимите инструменти може да се замери и да се разбере кой диск замята.Необходима е стойка и часовников индикатор.
Коментар
-
момчета, момчета вие докато ми помогнете аз си помогнах сам...както казах в темата..спирането е като че ли са мо с включва АБс..и се оказа така....маншона новия кадето ми го е сменил монтиора не му е сложил скобата както трябва...и се е измъкнал и хвърля грес...хвърля грес също така върхо датчика и пръстена на абс...и компиутара се луже че колата поднася заради зацапания датчик и пръстен...колата ми бие по силна лява спирачка и по слаба дясна защото се предполага че уж дясната гума занася...и като се получава това неръвновесия в спирачната система...колата ми почва да носи...фанах се аз един слунчев ден да разглабям и какво видях...точно това което предполагах....за големите проблеми винаги има прости решенияПродавам трабант с цвят бананова кора с лек удар от валяк... Ако ви няма мога да ви го пусна под вратата... :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар