могат ли отзад да се сложат дискове на фиат 1.4 12В или трябва да се сменя и носачите и други неща или изобщо номера неставаи още нещо: като хвана гумата да я разклатя и хлопа нещо доста здраво,май няма да е лагер ами къде да гледам, евентуално при кой да ида да ми открие проблематака са ми и 2те гуми отзад, все едно има нещо износено и дава хлабина и хлопа в нея.Мерси предварително разбира сеПреместена в правилния раздел.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спирачна система
Collapse
X
-
Здравей. За хлопането на гумите отзад - при мен има подобен проблем, виновни за него са лагерите на носачите отзад - при мен са разтворили и има лека разходимост на двете задни колела на колата. Оправя се с т. нар. ремонтен комплект за заден носач, струва около 40 лв. бройката на колело. Не казвам, че при теб е точно от това, но просто като някаква идея, откъдето да започнеш с търсенето на проблема.За дисковете - виждал съм guide (инструкции) за смяна на барабаните с дискови от HGT, но сега не мога да намеря въпросния материал. Ако го намеря, ще ти оставя линк.
-
ogi28b написа:blagun написа:По първият въпроса за дисковете казвам, че може 100%.Даже тази конверсия е беше направена на колата на колегата Анаболи, само че неговото Браво е 1.9 ТД, което в случая няма значение!BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
И умната
За ставане и аз мисля че ще станат. Но дали после ще спира колата правилно ? Да не стане - да влачи задните гуми щото спирачното усилие е станало двойно по-голямо. На практика гледам че дискови отзад слагат или на много тежки купета, или на коли над 140 К.С. Успех ако стане сподели какъв е резултата :DFiat Tipo 1.6 DOHC
Коментар
-
Re: И умната
emillio написа:За ставане и аз мисля че ще станат. Но дали после ще спира колата правилно ? Да не стане - да влачи задните гуми щото спирачното усилие е станало двойно по-голямо. На практика гледам че дискови отзад слагат или на много тежки купета, или на коли над 140 К.С. Успех ако стане сподели какъв е резултата :DFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Аз направих тази работа преди месец! Взех от ударено Типо 2.0 спирачките и си ги монтирах на колата! Проблеми - зависи от гледната точка, но почти никакви! 2 седмици чаках новите жила и карах без ръчна, но сега всичко е ОК! Ако кантарчето е наред не би трябвало да има проблеми със суркането на задните колелета!Плюсове: Спирането се подобри доста! Визията също. Обслужването вече е много по-лесно.Минуси: Доста средства. Риск от замръзване зимата. Тракането на апаратите си остана! Като цяло - ако спирачките Ви са наред - не пипайте нищо!Поздрави!Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
ogi28b написа:Написаното по-горе губи всякакъв смисъл в моделите с АБС след 98-ма година, който идва в комплект с ЕБД-модул.Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар