Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скърцане от предна дясна част

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Скърцане от предна дясна част

    при минаване през дупки от предната дясна част се чува някво скърцане.. незнам дори от какво точно е.. дайте някакви идеи от какво може да е.. говорих защото с един авер и той каза че ако е прожина може голяма бела да стане.. ама си нямам представа амортисьор ли е прожина ли е... дайте някакъв савет и съответна цена горе доло..
    Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
    Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

    #2
    А какъв е звука колега. При мен забелязвам едно скърцане в дясно но звука е като триене на гума в гума и леко гумено почукване. Тъп звук така да се каже и още не мога да го открия от какво е, ходих в 2 различни сервиза и ми казаха че нямам нищо за смяна по предницата.
    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 2000 г.

    Коментар


      #3
      При мен такова скърцане се появи при износване на шарнира. Като го смених заедно с носача се оправи!
      Frontera Sport, X20SE март 1998

      Коментар


        #4
        Шарнирите обикновено тропат или направо чукат /дрънчат/. Най-често скърцането е в резултат на износени сайлентови втулки, които повечето шофьори, че и майстори, наричат "селенови". Когато гумата в тях се износи или прокъса някъде, металните части започват да се трият една в друга и се стига до този неприятен звук. Те и затова са измислени с гума, за да може носачът да се движи нагоре-надолу тихо, безшумно /silent/.
        Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
        Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

        Коментар

        Working...
        X