Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тропа/стърже на завои

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тропа/стърже на завои

Колата е от подписа. През доста страховити дупки я карам от 2 месеца по половин километър всеки ден на тръгване/връщане, че направиха нов Мол на 2 крачки и затвориха хубавия път. Проблема е, че от няколко дена нещо хлопа/стърже/тропа... нещо такова. Прави го на завои и като вземам завоя със спирачка се усилва чувствително. Най осезаемо е, като е студена още и после сякаш се оправя или почти. Ако има значение си я знам, че има един носач за смяна и някъв теч от маншон на кутията(маслото не е паднало много). Някой да има предположение от какво може да е?
    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Направи си цялата предница за да нямаш проблеми после. Просто потърси хубав сервиз и събери пари преди това. Предница на парче не се прави. Мола на автомотор ли е? Сигурно каре се е разтропало, но съвет от мене не ги прави на парче.
    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
    FIAT UNO 1.5

Коментар

stanleyhacker написа:
      Направи си цялата предница за да нямаш проблеми после. Просто потърси хубав сервиз и събери пари преди това. Предница на парче не се прави. Мола на автомотор ли е? Сигурно каре се е разтропало, но съвет от мене не ги прави на парче.
      Да, същия, до Аутомотор. Записах я за утре в сервиза на Тех-Ко с/у Практикер. Някакви мнения за този сервиз? То хубаво цялата предница, ама ще сменят маншон и маслото на кутията. Единия носач е на няма и година. Доста би ми излязло и цялата предница, още повече, че като нищо проблема ще е в кормилната. Сервиза ако са добри би трябвало да видят за какво става въпрос.

Коментар

Имам предвид, да ти кажат кое е за смяна, не да сменяш всичко. Просто в случая може да ти е каре само, трябва да се смени всичко, което е за смяна иначе покрай единия проблем заминават и други неща. Мога да ти кажа едно сервизче - по Мир нагоре , от околовръстното нагоре още има бензиностанцийка, още нагоре и точно преди една отбивка, на която пише NOLA7 вляво има гаражче. Търси Емил или Неделчо икажи че те праща Станислав - инженера
        FIAT BRAVO II 1.4 GPL
        FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
        FIAT UNO 1.5

Коментар

Бих се възползвал, но вече се записах в Тех-Ко за утре и не съм човек, който се отмята. Предпочитам голям сервиз, но тези за които казваш ще ги имам впредвид. 10х

Коментар

Обадиха се, че е готова. Проблема бил в шарнира на левия носач - сменял се коплект. Ляв носач, смяна на маншон на кутията и маслото в нея, горивен филтър - 286,30лв. Още не съм я пробвал, ама горещо се надявам да е ОК.

Коментар

Честито!
              FIAT BRAVO II 1.4 GPL
              FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
              FIAT UNO 1.5

Коментар

Бяха сменили грешния носач... Няма да коментирам - още 115лв. и вече е ОК.

Коментар

Ужас, пиши името на сервиза да знае Варна къде не трябва да се ходи...

Коментар

wwalker написа:
                    Бяха сменили грешния носач... Няма да коментирам - още 115лв. и вече е ОК.
                    Приятелю, за тези пари .... не ходи повече там...за следващия път да знаеш:горивен филтър - 9 лврециклиране на шарнир на носача - 25 лв ...цената е за първо рециклиране.Всяко следващо е по 12,50 лв .На моята кола издържа повече км от шарнира на нов носач.Масло за ск кутия- не знам какво са ти наляли ама да кажем 30 лвМаншона не знам колко е .. не съм сменял но не е стотици левове.Работата по колата без въпросния маншон е един час с включени фас паузи.

Коментар

Не е хубаво да се говори така,ама си се прецакал много,ще ти е за урок.Носач -50 - 80лв (сигурен съм,че са ти сложили от най-евтините.Филтър - 8 леваМаслото е 2 литра без малко по 15лева (по хубаво) 30лв.Маншона е 6 лева комплето.Грубо 100 кинта са ти нещата.За работа не повече от 60лв и то само заради маншона (сваля се полуоската,не че е трудоемко),а къде са 280лв.Опарил си се и вече ще знаеш,преди ремонти не бързай и ходи в проверени сервизи.За грешният носач неми се коментира.
                      Fiat Tipo
                      Corsa b комби !

Коментар

Working...
                      X