Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъсано кабелче до спирачния диск - оправено

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Скъсано кабелче до спирачния диск - оправено

Колеги,Преди около седмица по тъмното в 9:30 ми се наложи да свалям предно ляво колело. Тогава забелязах, че ми е скъсано едно кабелче. Малко тъпанарски ще го обясня, но в момента нямам снимки да покажа. Та гледайки амортисьора, в дясно има нещо като шина, на която са закрепени два да ги наречем "проводника". Единият по-дебел, другият по-тънък. По-дебелия (май беше в ляво), според мен е за АБС-а, а вторият - тънък подозирам, че е за износени накладки, но за съжаление нямах време да проверявам по-обстойно. Та при мен точно при планката до амортисьора тънкият кабел е скъсан.Питанката е - някой има ли идея какъв е този кабел по това тъпанарско обяснение или утре да сваля гумата и да снимам за по-сигурно?Поздрави!

Ами ти сам си намерил отговора - за износени накладки
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Едно въпросче и от мен по темата - като ти се скъса кабелчето свети ли една лампа на таблото? (O) - нещо такова?Четох че би трябвало да свети в упътването но понеже е на италиански....само предполагам какво пише.
      Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
      Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

GTipo написа:
        Едно въпросче и от мен по темата - като ти се скъса кабелчето свети ли една лампа на таблото? (O) - нещо такова?Четох че би трябвало да свети в упътването но понеже е на италиански....само предполагам какво пише.
        не свети нищо при мен беше отрязано но си го възстанових и сега бачка :D то се задейства като даде маса на купето според мен
        TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
        UNO 1.0 FIRE

Коментар

Айде утре ще пробвам да дам на маса дали ще светне. Благодаря за отговорите.

Коментар

Airfan написа:
            Айде утре ще пробвам да дам на маса дали ще светне. Благодаря за отговорите.
            Пробвал съм и на двете италянки Бравото и Мареата свети при допир на купето.То такъв му е и принципа като се износи накладката с кабелчето същото опира в диска и индикира на таблото.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

В едната от накладките, въпросното кабелче е имплантирано в края на слоя феродо, когато последния се износи, кабелчето опира на диска, дава маса на лампичката и тя светва.
              Fiat Marea 1.8i 16V
              Fiat Tipo 1.4i 8V
              Fiat Punto 1.6i 8V
              www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Аха светва кабелчето се протрива скъсва и угасва и хоп проблем вече няма докато не надраскаме диска.

Коментар

Днес не остана време да се занимавам и с това, че се борих с пробката за източване на маслото на скоростите...

Коментар

Airfan написа:
                    Днес не остана време да се занимавам и с това, че се борих с пробката за източване на маслото на скоростите...
                    И що човъркаш там?Да не си загубил някоя предавка.Придържай се към лафа "Едно магаре като не рита не го закачай"Пиша това защото доста колеги от форума след смяна на масло пишат от рода на "След смяна на масло в скоростната кутия се появи шум или по трудно се включват предавките.

Коментар

Не беше сменяно никога. Като се появи шум, ще правим. Иначе си се включват почти по същия начин, може би малко по-мазно, но явно проблемът при мен е от съединител. Старото масло излезе едно бистро бистро, чак ме хвана яд, ама вече го източвах.... За пореден път се уверявам, че моята кола е била обслужена в Италия, тъй като е закупена от дилър на Фиат там. Преди това ремъците и ролките ми бяха като нови, но ги смених де. Беше останало това масло само... та така.

Коментар

Airfan написа:
                        Не беше сменяно никога. Като се появи шум, ще правим. Иначе си се включват почти по същия начин, може би малко по-мазно, но явно проблемът при мен е от съединител. Старото масло излезе едно бистро бистро, чак ме хвана яд, ама вече го източвах.... За пореден път се уверявам, че моята кола е била обслужена в Италия, тъй като е закупена от дилър на Фиат там. Преди това ремъците и ролките ми бяха като нови, но ги смених де. Беше останало това масло само... та така.
                        От спортна страст си отваряш работа. "Дявола като няма работа си е...л децата" казват хората. Както казва Tornado няма смисъл да пипаш нещо което върви, но то си е твоя работа. Като бях малък винаги исках дя видя какво има в играчките ми, вече тази страст отмина отдавна.
                        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

NikMar написа:
                          От спортна страст си отваряш работа. "Дявола като няма работа си е...л децата" казват хората. Както казва Tornado няма смисъл да пипаш нещо което върви, но то си е твоя работа. Като бях малък винаги исках дя видя какво има в играчките ми, вече тази страст отмина отдавна.
                          Ако позволиш, няма да се съглася с теб. Купил съм колата на 90000 км по километраж, на колко е реално незная. Сравних превключването на скоростите на 2-3 други автомобила със същия двигател и стигнах до извода, че при мен "хрупането" на лоста е по-осезаемо с поне 20% да кажем. Отделно, корпусът на самата скоростна кутия е обвит отдолу в нещо като полу-суха кал+масло. Реших, че вероятно от някой семеринг изпуска по малко, но не е достатъчно, за да прави петна по кората или на асфалта + това, че хрупти повече + това, че няма гаранции да е сменяно + това, че ако бях проверил само нивото (а както се оказа беше за доливане) нямаше как да знам какво масло има вътре, взех решение за 32 лв + 10 лв за имбус 12 да си сменя маслото. Смяната е елементарна от сегашната ми гледна точка, иска се само инструмент да имаш. Е, аз вече имам и маслото ми е ново и на предписаното ниво. Въпросът не е просто да си намирам работа, а превантивно да си спестя повечето работа.

Коментар

Извинявай, но не беше писал че имаш проблеми със скоростите, та затова писах че съм против всякакъв род интервенции без наложителна причина, профилактиката разбира се е задължителна.
                            FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                            Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

NikMar написа:
                              Извинявай, но не беше писал че имаш проблеми със скоростите, та затова писах че съм против всякакъв род интервенции без наложителна причина, профилактиката разбира се е задължителна.
                              :D Няма проблеми, то и без друго офтопик стана вече. Тия дни като ми остане време и сваля гумата да се занимая, ще пусна и снимки да видите.

Коментар

Working...
                              X