малко тъп въпрос ама ми е интересно защото незнам дали е нормално...та бравата си спира...дори отлично си спира...но...правих опити със старите гуми дето са супер износени на чист и сух асфалт скачам на спирачките при скорост 80км/ч и нищо след няколко метра километража е на 0...нито едно колело дори не оставя следа на асвалта...колата направо ще ме хвърли през прозореца а няма АБС...пробвал съм поне 7-8 пъти все едно и също..ако е песъчливо задържа по едно колело ама рядко...сега с новите гуми не смея да си правя експерименти за да не ги скапя но като цяло...въпроса ми е трябва ли да ми забиват спирачките яко или така си спира плавно по принцип ...от опит знам при типока че като му скоча на спирачиките и предните колела задължително спират на секундата а и при него педала на спирачката е все едно натискаш тухла а на бравата е супер мек...карал съм и кола с АБС (опел комбо) в пъти по лека от бравата и определено спира само малко по бързо от нея...нищо не срърже нито трака откъм дисковете би трябвало да са изрядни спирачна течност също си има в изобилие ама...странно ми е...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трябва ли да ми заковават гумите?
Collapse
X
-
трябват да се сурнат...вчера една баба ми изкочи и аз скочих върху педалите ...и закова колата ама и се сурнаха... новите ми гуми ...цттцама по въпроса зависи ако си с ниска скорост няма сурнат е зависи и от гумитеама с 80 както каза... тряа да се суркат 100%пак гумите ни май са еднакви ...бфгоодрич профаил2 ? мно сам доволен на почивка на завоя за гимнасиите отдоло със 70 влизам и няма да присвирят нищо ....това е гуматапрозвуча катотова е бирата
-
Ако ти спират и четирите колела нормално трудно става да ги накараш да свирят. Особено на хубав асфалт, без пясък с нови гуми. За да свирят трябва да се изгуби сцеплението между гумата и пътя, на износен асфалт например дето е станал като полиран. Преди няколко дни така с четири човека в колата спрях доста бързо, не са свирили гумите. Накрая само имаше малко пясък и веднага започва да се пързаля. Иначе ако скоча здраво на спирачката като нямам АБС блокират предните колела, но както ти казвам на хубав асфалт с нови гуми това е трудно постижимо, защото колата е спряла преди да са изсвирили.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
ivan_dmx написа:трябват да се сурнат...вчера една баба ми изкочи и аз скочих върху педалите ...и закова колата ама и се сурнаха... новите ми гуми ...цттцама по въпроса зависи ако си с ниска скорост няма сурнат е зависи и от гумитеама с 80 както каза... тряа да се суркат 100%пак гумите ни май са еднакви ...бфгоодрич профаил2 ? мно сам доволен на почивка на завоя за гимнасиите отдоло със 70 влизам и няма да присвирят нищо ....това е гуматапрозвуча катотова е биратаRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Абе всичко е относително - днес на полу-мокрото още не беше хубаво заваляло, си пердаша по цариградско, и викам я да видиме сега как се спира с АБС, и в крайната лява лента с такава злоба натиснах педала, все едно ми е виновен за нещо. Колата спря за броени метри, но нито едно колело не блокира, въпреки подходящите условия. Гумите са нови така да се каже - на по-малко от 2000 км са, на 3 месеца. Друг път пък, на неравен път, сухо, когато колата подксача от неравностите, ако спра рязко, онова направо ми чупи крака в глезена. Така че според зависи.
Коментар
-
Принципно трябва да блокират поне предните! За задните е малко относително, тъй спирачното усилие на задната ос се контролира от регулатор!Това което ми идва на ума е, че предните накладки са с феродо, с недобри качества! Може би ако се сложат накладки с по-меко феродо ще се подобри спирачния ефект!
Коментар
-
Re: Трябва ли да ми заковават гумите?
kiselo написа:малко тъп въпрос ама ми е интересно защото незнам дали е нормално...та бравата си спира...дори отлично си спира...но...правих опити със старите гуми дето са супер износени на чист и сух асфалт скачам на спирачките при скорост 80км/ч и нищо след няколко метра километража е на 0...нито едно колело дори не оставя следа на асвалта...колата направо ще ме хвърли през прозореца а няма АБС...пробвал съм поне 7-8 пъти все едно и също..ако е песъчливо задържа по едно колело ама рядко...сега с новите гуми не смея да си правя експерименти за да не ги скапя но като цяло...въпроса ми е трябва ли да ми забиват спирачките яко или така си спира плавно по принцип ...от опит знам при типока че като му скоча на спирачиките и предните колела задължително спират на секундата а и при него педала на спирачката е все едно натискаш тухла а на бравата е супер мек...карал съм и кола с АБС (опел комбо) в пъти по лека от бравата и определено спира само малко по бързо от нея...нищо не срърже нито трака откъм дисковете би трябвало да са изрядни спирачна течност също си има в изобилие ама...странно ми е...Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp
Коментар
-
Аз пък не мога да разбера къде ти е проблема.Колата ти спира бързо и плавно,а теб това те притеснява.Предполагам ти е ясно,че когато се плъзгат гумите,спирачният ти път ще е по-дълъг отколкото ако не се плъзгат.Имам чувството че си търсиш някаква причина да правиш ремонт по колата си.Въпроса ти звучи направо така:"Колата ми спира перфектно,това нормално ли е?"
Коментар
-
peho написа:Аз пък не мога да разбера къде ти е проблема.Колата ти спира бързо и плавно,а теб това те притеснява.Предполагам ти е ясно,че когато се плъзгат гумите,спирачният ти път ще е по-дълъг отколкото ако не се плъзгат.Имам чувството че си търсиш някаква причина да правиш ремонт по колата си.Въпроса ти звучи направо така:"Колата ми спира перфектно,това нормално ли е?"Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар