Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трябва ли да ми заковават гумите?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Трябва ли да ми заковават гумите?

малко тъп въпрос ама ми е интересно защото незнам дали е нормално...та бравата си спира...дори отлично си спира...но...правих опити със старите гуми дето са супер износени на чист и сух асфалт скачам на спирачките при скорост 80км/ч и нищо след няколко метра километража е на 0...нито едно колело дори не оставя следа на асвалта...колата направо ще ме хвърли през прозореца а няма АБС...пробвал съм поне 7-8 пъти все едно и също..ако е песъчливо задържа по едно колело ама рядко...сега с новите гуми не смея да си правя експерименти за да не ги скапя но като цяло...въпроса ми е трябва ли да ми забиват спирачките яко или така си спира плавно по принцип ...от опит знам при типока че като му скоча на спирачиките и предните колела задължително спират на секундата а и при него педала на спирачката е все едно натискаш тухла а на бравата е супер мек...карал съм и кола с АБС (опел комбо) в пъти по лека от бравата и определено спира само малко по бързо от нея...нищо не срърже нито трака откъм дисковете би трябвало да са изрядни спирачна течност също си има в изобилие ама...странно ми е...
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

трябват да се сурнат...вчера една баба ми изкочи и аз скочих върху педалите ...и закова колата ама и се сурнаха... новите ми гуми ...цттцама по въпроса зависи ако си с ниска скорост няма сурнат е зависи и от гумитеама с 80 както каза... тряа да се суркат 100%пак гумите ни май са еднакви ...бфгоодрич профаил2 ? мно сам доволен на почивка на завоя за гимнасиите отдоло със 70 влизам и няма да присвирят нищо ....това е гуматапрозвуча катотова е бирата
    Fiat Brava 1.6 16V 2001

Не на войната по пътищата !
    http://media.causes.com/ribbon/478500

Коментар

Ако ти спират и четирите колела нормално трудно става да ги накараш да свирят. Особено на хубав асфалт, без пясък с нови гуми. За да свирят трябва да се изгуби сцеплението между гумата и пътя, на износен асфалт например дето е станал като полиран. Преди няколко дни така с четири човека в колата спрях доста бързо, не са свирили гумите. Накрая само имаше малко пясък и веднага започва да се пързаля. Иначе ако скоча здраво на спирачката като нямам АБС блокират предните колела, но както ти казвам на хубав асфалт с нови гуми това е трудно постижимо, защото колата е спряла преди да са изсвирили.
      Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
      Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ivan_dmx написа:
        трябват да се сурнат...вчера една баба ми изкочи и аз скочих върху педалите ...и закова колата ама и се сурнаха... новите ми гуми ...цттцама по въпроса зависи ако си с ниска скорост няма сурнат е зависи и от гумитеама с 80 както каза... тряа да се суркат 100%пак гумите ни май са еднакви ...бфгоодрич профаил2 ? мно сам доволен на почивка на завоя за гимнасиите отдоло със 70 влизам и няма да присвирят нищо ....това е гуматапрозвуча катотова е бирата
        хехе с гуми като твоите съм...смених ги вече ама то след като едва не литнах на един завой супер се стреснах и на другия ден веднага при Жижо за смяна...а пък спирачките незнам много ме съмняват...иначе е възможно както казваш ако и четирите колелета спират еднакво да не се блокират...ама..!?

Коментар

Трябва да коват особенно предните.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Абе всичко е относително - днес на полу-мокрото още не беше хубаво заваляло, си пердаша по цариградско, и викам я да видиме сега как се спира с АБС, и в крайната лява лента с такава злоба натиснах педала, все едно ми е виновен за нещо. Колата спря за броени метри, но нито едно колело не блокира, въпреки подходящите условия. Гумите са нови така да се каже - на по-малко от 2000 км са, на 3 месеца. Друг път пък, на неравен път, сухо, когато колата подксача от неравностите, ако спра рязко, онова направо ми чупи крака в глезена. Така че според зависи.

Коментар

Точно пък тоя гудрич е супер зле според мен. Как тръгвате и спирате с него незнам. Аз съм с такива временно отпред, на 1000км. и спирането особено по екстремно е някакъв ужас. Натискаш и си викаш ше спре ли нема ли да спре...

Коментар

Принципно трябва да блокират поне предните! За задните е малко относително, тъй спирачното усилие на задната ос се контролира от регулатор!Това което ми идва на ума е, че предните накладки са с феродо, с недобри качества! Може би ако се сложат накладки с по-меко феродо ще се подобри спирачния ефект!

Коментар

Re: Трябва ли да ми заковават гумите?

kiselo написа:
                  малко тъп въпрос ама ми е интересно защото незнам дали е нормално...та бравата си спира...дори отлично си спира...но...правих опити със старите гуми дето са супер износени на чист и сух асфалт скачам на спирачките при скорост 80км/ч и нищо след няколко метра километража е на 0...нито едно колело дори не оставя следа на асвалта...колата направо ще ме хвърли през прозореца а няма АБС...пробвал съм поне 7-8 пъти все едно и също..ако е песъчливо задържа по едно колело ама рядко...сега с новите гуми не смея да си правя експерименти за да не ги скапя но като цяло...въпроса ми е трябва ли да ми забиват спирачките яко или така си спира плавно по принцип ...от опит знам при типока че като му скоча на спирачиките и предните колела задължително спират на секундата а и при него педала на спирачката е все едно натискаш тухла а на бравата е супер мек...карал съм и кола с АБС (опел комбо) в пъти по лека от бравата и определено спира само малко по бързо от нея...нищо не срърже нито трака откъм дисковете би трябвало да са изрядни спирачна течност също си има в изобилие ама...странно ми е...
                  На мен бравока ми спираше точно както го описваш, но сега ми се поизносиха задните накладки и спира по-некадърно. Иначе спираше супр набиваш спирачките на мокър път и спира мн бързо но плавно. Пробвай да ги набиеш силно изведнъж , но да няма хора наоколо Би трябвало да се преплъзне малко
                  Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
                  Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Аз пък не мога да разбера къде ти е проблема.Колата ти спира бързо и плавно,а теб това те притеснява.Предполагам ти е ясно,че когато се плъзгат гумите,спирачният ти път ще е по-дълъг отколкото ако не се плъзгат.Имам чувството че си търсиш някаква причина да правиш ремонт по колата си.Въпроса ти звучи направо така:"Колата ми спира перфектно,това нормално ли е?"

Коментар

peho написа:
                      Аз пък не мога да разбера къде ти е проблема.Колата ти спира бързо и плавно,а теб това те притеснява.Предполагам ти е ясно,че когато се плъзгат гумите,спирачният ти път ще е по-дълъг отколкото ако не се плъзгат.Имам чувството че си търсиш някаква причина да правиш ремонт по колата си.Въпроса ти звучи направо така:"Колата ми спира перфектно,това нормално ли е?"
                      ами не е съвсем така и ще ти кажа защо...от предишен опит който имам си знам че кола без АБС при рязко натискане на спирачката минимум едно колело блокира ако не и двете предни...това че при мен не блокира може да е слабо налягането което се създава във системата или знам ли още куп неща...просто предпочитам да питам та да знам отколкото после да пускам теми от типа : Спрачките ми отказаха какво да правя!?...а това че спира плавно и бързо...знае ли човек дали е достатъчно бързо мене бързо ми се струва ама може да се окаже че трябва по бързо да спира...

Коментар

Working...
                      X