Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Треперене на предницата при натискане на спирачки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

///// написа:
    Под разбити спирачни апарати се разбира увеличената хлабина между водачите и отворите! Но никога не съм чувал да тресе предница от това! Колегата е прав - похлопват си здраво! И при мен е така! Колега от форума намери ефтино и ефикасно лечение на проблема - водачите се увиват с няколко слоя тефлонова лента за водопроводни тръби, докато се обере луфта!По вероятно е тресенето да е от блокирали водачи!Значи какво предлагам по проблема:1. Стругар, който има инструмент, наречен индикатор, да измери биенето на дисковете по външната и въртешната повърхнини!2. Проверка за блокирали водачи!3. Елипсовидно износване на барабаните!
    Говорим за водачите които се развиват с шестограм.Съмнявам се ,че от тях защото върху тях се движи супорта със гумени тампони.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Така значи по темата :1. За колегите които си мислят че е от дискове - може но мойте са сменени и преди тях и след тях същата работа 2.Оказа се наистина от апаратите някакви щифтове са се износили . Оправиха ми ги но беше временно сега смятам да отида и да си купя нови апарати.3.Чудя се обаче дали да си купя за мойта оригиналните апарати или при италчнеца ми каза едно от момчетата да си взема апарати за браво втораръка които спирали по готино .Моля кажете мнение за третата точка .
      Fiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
      Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC

Коментар

От Браво стават ли за типо,без циганий и преправяне ?
        Fiat Tipo
        Corsa b комби !

Коментар

Еми това е и мойто питане чакам някой колега да се изкаже тъй като ми казаха при италянеца че стават но дали има преправяне не знам .
          Fiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
          Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC

Коментар

Е никой ли незнае дали стават ?
            Fiat Tipo
            Corsa b комби !

Коментар

pecata написа:
              Е никой ли незнае дали стават ?
              Ако Типото е производство 94-95 год.спирачните апарати са взаимозаменяеми с това на Браво/а.И не само спирачните апарати,а всичко по предния мост на колата/носачи,макферсони и т.н/.

Коментар

Януари си купих колата със същия проблем.Прегледах предните дискове и установих че са износени неравномерно.Купих дискове и накладки,почнах да ги сменям но ми бяха объркали накладките.Сложих стаите накладки с новите дискове.Карах така около 1000км. без проблем но малко след това биенето се появи отново,отначало леко като се засилваше все повече.След около 2000км. смених накладките,биенето намаля чуствително но не спря.Помислех че съм прецакал дисковете,свалих спирачтнитеапарати,огледах дисковете и установих че имат леко неравномерно износване в следствие карането със старите накладки които явно сабили некачествени и много твърди.Почистих спирачтите апарати и проверих как работят-нямаше никакъв проблем с тях.Продължих да си карамтака,биенето беще леко но в после взе да се засилва до един момент в които не ми се наложи да спра екстремно от 160 до 0км/ч .По време на спирането видях в огледалото голям черен облак прах от накладките,помислих си че съм си прецакал накладките тъй катопри такова спиране се образува (при по некачествените накладки ) гланциране(прегаряне)на феродото на контактната повърхност на накладкитеи в последствие влошаване на работата им.Потеглих наново и пробвах спирачките,спираха идеално никаква следа нямаше от претрисането.От тогава насам съм минал около 3500км без никакви проблеми при спиране,както и да спирам.
                Fiat Palio Weekend JTD80

Коментар

При мен имаше такова биене ама беше от джантите 4х100 с обикновени болтове.
                  И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Working...
                  X