///// написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Треперене на предницата при натискане на спирачки
Collapse
X
-
Така значи по темата :1. За колегите които си мислят че е от дискове - може но мойте са сменени и преди тях и след тях същата работа 2.Оказа се наистина от апаратите някакви щифтове са се износили . Оправиха ми ги но беше временно сега смятам да отида и да си купя нови апарати.3.Чудя се обаче дали да си купя за мойта оригиналните апарати или при италчнеца ми каза едно от момчетата да си взема апарати за браво втораръка които спирали по готино .Моля кажете мнение за третата точка .Fiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC
Коментар
-
Януари си купих колата със същия проблем.Прегледах предните дискове и установих че са износени неравномерно.Купих дискове и накладки,почнах да ги сменям но ми бяха объркали накладките.Сложих стаите накладки с новите дискове.Карах така около 1000км. без проблем но малко след това биенето се появи отново,отначало леко като се засилваше все повече.След около 2000км. смених накладките,биенето намаля чуствително но не спря.Помислех че съм прецакал дисковете,свалих спирачтнитеапарати,огледах дисковете и установих че имат леко неравномерно износване в следствие карането със старите накладки които явно сабили некачествени и много твърди.Почистих спирачтите апарати и проверих как работят-нямаше никакъв проблем с тях.Продължих да си карамтака,биенето беще леко но в после взе да се засилва до един момент в които не ми се наложи да спра екстремно от 160 до 0км/ч .По време на спирането видях в огледалото голям черен облак прах от накладките,помислих си че съм си прецакал накладките тъй катопри такова спиране се образува (при по некачествените накладки ) гланциране(прегаряне)на феродото на контактната повърхност на накладкитеи в последствие влошаване на работата им.Потеглих наново и пробвах спирачките,спираха идеално никаква следа нямаше от претрисането.От тогава насам съм минал около 3500км без никакви проблеми при спиране,както и да спирам.Fiat Palio Weekend JTD80
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар