Здравейте колеги , имам проблем от много време и не мога да разбера от каде идва .При натискане на спирачките от по висока скорост от 60 кмч предницата ми трепери здраво.Мислех че е от криви дискове но ги смених с чисто нови както и накладките и проблема си остана .Няма тропане няма нищо.Задните накладки също са сменяни.Някой сблусквал ли се е с такъв проблем и ако знаете кажете от какво може да е .Става въпрос за Типото от подписа.Поздрави на всички
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Треперене на предницата при натискане на спирачки
Collapse
X
-
колега по най бързият начин в някои сервиз за преглед на тампиони на носачите и биалтеки, най вероятно са за смяна. при мен беше така и се оказаха тампони ислед това говорих с няколко човека и ме убедиха колко е опасно това особено в завой(плавен) и то с голяма скорост. за това отиявай на някой читав сервиз и да сменят квото трябва.УСПЕХ!!!Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
-
ами при мен беше това. разминах се с 200 кинта за предни, задни тампони и биалетки. и работата с реглажа естествено. и се оправи. успех и напиши кво е станало, но определено нека я погледнат преди това и чак тогава да разглобяват за всеки случаиФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Колега и мойто Типо ги прави тия мизерии,аз съм сменил въпросните тампони,биалетки,макферсони и всичко по предното и задното окачване + спирачната система..дискове накладки цилиндърчета отзад и пак ми тресе.Карам си я тка,повече не мога да направя,дано оправиш твойта.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
Аз съм на същия хал и не мога да го установя от какво е.С здрави носачи и биалетки съм,нови дискове и накладки и няма оправия.Имам една такава тема за ужасно стържене отпред.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...F0%E6%E5%ED%E5Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
еми не знам вече от какво може да е, при все че всичко друго е сменяно може и от полуоските да е. да са криви нещо и от това да тресе. не знам вече, сега просто налучквам. другото ми предположение беше дискове ама казвате че са нови. аа може и от много куци джанти и гуми. защо не пробвате да размените местата на гумите предните със задните или као имате направо някой да услужи за 1-2 дена с неговите.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
Коментар
-
Има една тънкост - много е важно при смяна на дискове да се зачисти фланеца от мизериите и ръждите до метален блясък с телена четка завита на ъглошлайфче! Практическия опит сочи, че кривина в диска над 0,08 mm вече е осезаема. Обръщам внимание - в диска, а направи сметка пък колко мъничка ще е кривината във фланеца!Поствам снимки, как аз съм си зачистил моите главини!
Коментар
-
Имам развитие по въпроса тъй като имам познати в М Комплект , отидох и те да погледнат казаха ми 100% разбити спирачни апарати не е опасно въобще но ако не ги смениш ще си ти тресе и най много па да трябва да смняш дискове .Всичко по ходовата част са проверили и е ток нема грижи никакви .Тъй че колеги много вероятно и при вас да е така щом всичко друго сте сменили или ви е здраво .Дано да съм ви помогнал с темичката .поздрави на всички.И ме светна един познат който продава части за италянки каде могат да ми ги рециклират тъй като нови на пазара нямало .Пък и съм по склонен да ги рециклирам.Ще допълня темата след като ги направя да видим какъв е ефекта и ще ви кажа каде е човека защото още не съм ходил при него.Fiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC
Коментар
-
Под разбити спирачни апарати се разбира увеличената хлабина между водачите и отворите! Но никога не съм чувал да тресе предница от това! Колегата е прав - похлопват си здраво! И при мен е така! Колега от форума намери ефтино и ефикасно лечение на проблема - водачите се увиват с няколко слоя тефлонова лента за водопроводни тръби, докато се обере луфта!По вероятно е тресенето да е от блокирали водачи!Значи какво предлагам по проблема:1. Стругар, който има инструмент, наречен индикатор, да измери биенето на дисковете по външната и въртешната повърхнини!2. Проверка за блокирали водачи!3. Елипсовидно износване на барабаните!
Коментар
-
///// написа:Под разбити спирачни апарати се разбира увеличената хлабина между водачите и отворите! Но никога не съм чувал да тресе предница от това! Колегата е прав - похлопват си здраво! И при мен е така! Колега от форума намери ефтино и ефикасно лечение на проблема - водачите се увиват с няколко слоя тефлонова лента за водопроводни тръби, докато се обере луфта!По вероятно е тресенето да е от блокирали водачи!Значи какво предлагам по проблема:1. Стругар, който има инструмент, наречен индикатор, да измери биенето на дисковете по външната и въртешната повърхнини!2. Проверка за блокирали водачи!3. Елипсовидно износване на барабаните!Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар