Чудех се дали да пускам нова тема или да използвам някоя сходна стара, но все пак реших, че е по-добре да си пусна нова...Проблема е следния: Днес се катерихме по Витоша до "Бай Кръстьо" - пътя е отврат, една педя пясък и луга, останали от зимата... На връщане, някъде над Симеоново усетих, че ми омеква педала на спирачката - хлътва до долу и спирачките захващат след две-три напомпвания. Не ми е светвала никаква лампа по таблото. Беше малък ад, защото - една колона надолу по баира и аз насред колоната с па-дьо-троа върху педала на спирачката и ръка върху ръчната... Още по-страшно стана когато жената се усети, че нещо не е наред, ама това не е по тематаКакто и да е - спуснахме се благополучно и на влизане в София спрях до една бензиностанция да си проверя има ли теч и как е спирачната течност. Течността не беше мръднала, никъде не видях да е текло... Седнах, запалих и - спирачка напълно нормална, все едно нищо не е било. Прибрахме се благополучно, без никакви по-нататъшни проблеми от страна на спирачките.Някой може ли да ми каже вероятни причини? При положение, че след като спрях се оправи от самосебеси - чудя се какво да очаквам! Възможно ли е от всичките пясъци и луги по пътя нещо да се се е замърсило и заяло? Малко вероятно е, но си мислех и за такава възможност...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мек педал, спирачки никакви - самооправило се
Collapse
X
-
А на скорост ли спуска или пестеше нафта . Ако е второто, в комбинация с еФтини накладки - нормално е да си ги запалил и това е резултата - много натискане - а не спира. Ако е първото и си с качествени накладки - нямам идея, защо така се е получило.AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...
-
TRENDi написа:А на скорост ли спуска или пестеше нафта . Ако е второто, в комбинация с еФтини накладки - нормално е да си ги запалил и това е резултата - много натискане - а не спира.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
...
TRENDi написа:А на скорост ли спуска или пестеше нафта . Ако е второто, в комбинация с еФтини накладки - нормално е да си ги запалил и това е резултата - много натискане - а не спира. Ако е първото и си с качествени накладки - нямам идея, защо така се е получило.Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008
Коментар
-
u_bo
Re: ...
karloson написа:TRENDi написа:А на скорост ли спуска или пестеше нафта . Ако е второто, в комбинация с еФтини накладки - нормално е да си ги запалил и това е резултата - много натискане - а не спира. Ако е първото и си с качествени накладки - нямам идея, защо така се е получило.
Коментар
-
Ако спирачната течност не е сменяна дълго време (> 2 години) честото използване на спирачка може да я загрее така че да кипне - спирачната течност абсорбира лесно влагата. Т.е. като е истинала, всичко се е оправило. Така че сменяйте си всичко навреме че да няма изненади! Това е само предположение, за това какво е станало, естествено че може и да не е това!FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
Колега наскоро и аз имах това неприятно изживяване.Но след влизане в бокса се оказа запушен спирачен маркуч.след като ми пропадна педала и се оправи, взеха да ми държат само предните спирачки което се осеща осезаемо с забиване на муцуната.ремонта с частите ми струваше 25 лв.,но докато разберат какво става беше много интересно.ФИАТ МАРЕА 1,9ТД
Коментар
-
Според мен проблема е спирачна течност - това са симптоми на кофти спирачна течност. На мой приятел се беше случило същото на магистралата при спиране от висока скорост - при престой за оглед и всичко наред. Смяна на спирачната течност с нова и качествена и проблем няма.Ако са накладки няма да хлътне педала, ако е помпа няма да се оправи след престой.Поздрави!Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Спирачна течност и от мен - тя е еквивалента на памук от към хидроскопичност... т.е. обира влагата, а като загрее спира да е това, което трябва да е. Като се поохлади ... ихаа, самооправи се... Междувпрочем - колкото и да е разбит пътя по-добре си включи втората и само леко контролирай със спирачката. А ако е много стръмен и за втора - първа и контрол със спирачка и съединител. Винаги съм ненавиждал тея дето слизат по стръмни баири и им светят яко стоповете - винаги има опасност от ПТП...П.П. Инструктора ме е учил - дори да угасне колата, по-лесно ще спреш с двигателя отколкото с току що спрелия спирачен апарат...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
u_bo
jenshen73 написа:Спирачна течност и от мен - тя е еквивалента на памук от към хидроскопичност... т.е. обира влагата, а като загрее спира да е това, което трябва да е. Като се поохлади ... ихаа, самооправи се... Междувпрочем - колкото и да е разбит пътя по-добре си включи втората и само леко контролирай със спирачката. А ако е много стръмен и за втора - първа и контрол със спирачка и съединител. Винаги съм ненавиждал тея дето слизат по стръмни баири и им светят яко стоповете - винаги има опасност от ПТП...П.П. Инструктора ме е учил - дори да угасне колата, по-лесно ще спреш с двигателя отколкото с току що спрелия спирачен апарат...
Коментар
-
Re: Мек педал, спирачки никакви - самооправило се
karloson написа:Чудех се дали да пускам нова тема или да използвам някоя сходна стара, но все пак реших, че е по-добре да си пусна нова...Проблема е следния: Днес се катерихме по Витоша до "Бай Кръстьо" - пътя е отврат, една педя пясък и луга, останали от зимата... На връщане, някъде над Симеоново усетих, че ми омеква педала на спирачката - хлътва до долу и спирачките захващат след две-три напомпвания. Не ми е светвала никаква лампа по таблото. Беше малък ад, защото - една колона надолу по баира и аз насред колоната с па-дьо-троа върху педала на спирачката и ръка върху ръчната... Още по-страшно стана когато жената се усети, че нещо не е наред, ама това не е по тематаКакто и да е - спуснахме се благополучно и на влизане в София спрях до една бензиностанция да си проверя има ли теч и как е спирачната течност. Течността не беше мръднала, никъде не видях да е текло... Седнах, запалих и - спирачка напълно нормална, все едно нищо не е било. Прибрахме се благополучно, без никакви по-нататъшни проблеми от страна на спирачките.Някой може ли да ми каже вероятни причини? При положение, че след като спрях се оправи от самосебеси - чудя се какво да очаквам! Възможно ли е от всичките пясъци и луги по пътя нещо да се се е замърсило и заяло? Малко вероятно е, но си мислех и за такава възможност...THE DRUMMER!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар