Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предстоящ ремонт на предница, мнения, съвети, коментари?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

phoenix написа:
    Задължително само разбитото.каретата не се сменят през ден. най-вероятно си с оригиналните карета, на незнайно колко хиляди километри... та карето само това което е за смяна. Между другото как разбра, че е за смяна?Иначе за да свалиш карето, ще трябва камък 32(не знам дали не беше и 34), а той не се намира лесно.
    на браво 1,6 на главината предполагам за там говориш е камък 32 ама трябва да е дълбок. това е проблема, иначе намирах навсякъде камъни, но все плитки. възможно е да стане и с лула в краен случай, но лично аз не бих го правил, щото ако прецакам гайката голям зор
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ако на колата на Оги е като при мен, значи е 36 камъка. Мисля, че ще намеря камък.
      FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Като твоята е. Не знаех, че на ЖТД-тата е толкова голям. То има логика де. Значи разбрахме нещо полезно, камъка е 36. И щом щрака... туй то, за смяна е.
        СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
        бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
        сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
        ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

36 камъка трябва да се изтъни значително, иначе не влиза в главината.
          sigpic
          Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
          475HP 11,5/1,9/191
          YouTube

Коментар

ici написа:
            Определено. Бях го обяснявал до сега, ама ето потвърждението Явно и ти си се сблъсквал като мене с този проблем.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
              ici написа:
              Определено. Бях го обяснявал до сега, ама ето потвърждението Явно и ти си се сблъсквал като мене с този проблем.
              Ами няма как, и при двулитровите бензинки е с 36
              sigpic
              Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
              475HP 11,5/1,9/191
              YouTube

Коментар

Точно изтънен ще намеря. Един стругар го беше минал, така че да пасва идеално.
                FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Една консултация искам да ви питам, отосно темата "причини за тропане отпред".Дали има такава или подобна тема , само че за тропане отзад? Понякога отзад на колата се чува много гадно тропане, на какво може да се дължи? Ще сваля всички видове неща от багажника, и ще следя за тропането, но май е от окачването. Та какво отзад се разбива, какво се сменя? Сега отпред ще сменя носачите биалетктие и накрайниците, но ще остана с фабричните амортисьори, и ще събирам пари за амортисьори. А отзад - тампони, носачи, какви неща има които се разбиват? Също така нещо много странно: понякога амортисьорите ми са като замръзнали, колата подскача, тресе се, вибрира, кърти ми бъбреците. Друг път возенето е супер меко, съвсем гладко, дори 1 приятел с нов автомобил казва че фиата вози по-меко от неговата кола. Сигурен съм защото редовно минавам по 1 и същи път и през точно определени неравности веднъж минавам и колата подскача, чуват се удари и тропане отпред и отзад, но на другия ден да речем е точно обратното - неравността се поема супер мекичко, изобщо не се усеща, дори и тропане няма. Защо така се получава? Не мога да хвана никаква логика, прави го когато си иска. Понякога за няколко метра може да се случи да вози супер твърдо, а след това супер меко.

Коментар

Имам наблюдения в/у втората част на горния пост - когато колата загрее хубаво, после като поседи на място, като че ли топлината от мотора някак влияе и вози по този мекия начин. Оня ден на слизане от бояна имах чувството че се движа по стъкло, супер мекичко возене, никакво тропане! Това по булевард черни връх, в онази част от околомръсното, до хладилника , колегите от софия се сещат за къде иде реч. А като се качвах преди това, по същия път - вс еедно бях на тестер за амортисьори, ама не в кола, а като че ли бях вързан директно за него за ръцете. много тресеше, много тропаха и носачи, и всичко. Вчера ходих в 1 магазинче, и попаднах на ТсТ - носачи. Отзиви за тях, инфо, впечатления? някой нещо знае ли ? Носач по 60 лева единия, амортисьори - предни - по 90 лева, марели, задни - 45 лева, пак марели. Ще взимам задни.

Коментар

А погледна ли тампоните на задния мост. Че при мен имам тропане точно отзад. Оказа се че външния вид само лъже, като ги понапънах с една щангичка целия мост се мръдна. На Тъпото и то е със същата диагноза, само дето е на 17 години кола.

Коментар

Току-що взех карето, гло - 115 лева. Остават 2 носача за понеделник или вторник.
                        Прикачени файлове

Коментар

ogi28b написа:
                          Понякога отзад на колата се чува много гадно тропане, на какво може да се дължи?
                          Тропането е открито от какво е - резервната гума ми подскача, защото не е хваната с нищо, просто си лежи там, и като мина през дупка - скок-подскок-троп-потроп....

Коментар

С вещата помощ на phoenix , всичко е готово, подменени са носачи - 2 броя, биалети - 2 броя, кормилни накрайници - 2 броя, външно каре - 1 брой, дясно. Очаквайте подробно ръководство за подобен ремонт, със снимки.

Коментар

По някаква причина маншоните на новите носачи, И ДВАТА, вече са скъсани, няма и 100 км от смяната. Скъсани са по същия начин както и старите.

Коментар

Какви са тези маншони на носачите, че нещо не загрявам?

Коментар

Working...
                                X