Колеги помощ!!! Дойде ми до гуша от ръчната, а ми е нужно, защото живея на баир, Вече за N-ти път ми я оправят в няколко сервиза. Държи около 4-5 дни или 10-12 ползвания, примерно, и отказва. Пробвах сам да си я оправя като следвах най - чинно указанията в книжката за Типо/Темпра но... УВИ, нищо не става?!Жилото е здраво, накладките са почти чисто нови и с много феродо. Дайте акъл.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ръчната спирачка на Типо
Collapse
X
-
[quote="Mitko"]kiro_of_the_day написа:Неработещи обтегачи може да са причина са лоша работа на ръчнатаVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
tonov написа:Аз с моите триста зора видях докато раздвижа въпросното колелце, беше яко клеясало. Да не са ти махнали обтегачите при смяната на накладките?И друго - и двете колела ли спират да държат или отначало само едното?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Orcinus
Напълно ли престава да държи, примерно по време на движение ако я дръпнеш колата намалява ли?Моето Типо като го взех си беше с натегната ръчна, но при МНОГО голям наклон си потегляше леко, реших проблема с комбинацията "първа" плюс "ръчна". Но поне при мен ръчната не е изпуснала от тогава, вече половин година.
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:tonov написа:Аз с моите триста зора видях докато раздвижа въпросното колелце, беше яко клеясало. Да не са ти махнали обтегачите при смяната на накладките?И друго - и двете колела ли спират да държат или отначало само едното?
Коментар
-
hit-ko написа:Причината е именно в тези механизми които Митко ти е посочил на схемата!Тези зьбни колелца /тресчотки / не задьржат и при всяко дьрпане на рьчната, изпускат с по едно зьбче, и така до няколко дьрпания, докато сьвсем откаже!Затова и в сервиза ти ги настройват, но ако зьбчетата са вече заоблени, механизмите трябва да се сменят!Tipo 1.6 [149C2046]
Коментар
-
От морга бате, и да не забравиш да вземеш ламаринките дето законтрят тези къбни колелца, а бе я по-добре провери въобще има ли ги тези ламаринки, че бях свидетел в един сервиз, как един "майстор" ги изскубна и заяви че са безполезни. Казах на собственика на колата какво ще се случи после и "майстора" взе да ме гледа на криво, е човека не ме послуша и след седмица ми кацна да ме пита от къде да си намери такива, че проблем с ръчната.....май си купи от морга в Луковит!Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
Uno 75 1.5i.e.8V 88`
Коментар
-
Re: Ръчната спирачка на Типо
kiro_of_the_day написа:Колеги помощ!!! Дойде ми до гуша от ръчната, а ми е нужно, защото живея на баир, Вече за N-ти път ми я оправят в няколко сервиза. Държи около 4-5 дни или 10-12 ползвания, примерно, и отказва. Пробвах сам да си я оправя като следвах най - чинно указанията в книжката за Типо/Темпра но... УВИ, нищо не става?!Жилото е здраво, накладките са почти чисто нови и с много феродо. Дайте акъл.Fiat Tipo 1.4 i.e.DGT
160A1.046
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар