Здравейте,Най-после я пререгистрирах Бравата, та сега вече може да се каже, че имам кола.Тъкмо реших, че за сега няма да има повече големи харчове и се оказа, че ми е спукана някаква тръбичка отзад на спирачките, но не маркуч, а някъде отдолу на купето, била метална - как и да е. Ще трябва да се ходи на ремонт.Та да попитам, така и така ще ходя да я правят, а предните дискове са много ръждясали, като ходих да ми сменят маслото и филтрите ми предлагаха да ги минат на струг, аз отказах, мисля си, че ще се изчистят от накладките. Дали да не ги мина с WD-40 и ако ще помогне, да махам ли накладките преди това или тази течност не е толкова вредна за накладките, или да ги минат на струг.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
WD-40 и дискове
Collapse
X
-
Дисковете ще се оправят, не се притеснявай, само внимавай като натискаш спирачката - вероятно известно време ще спира слабо, но и не прекалявай с натиска да не ги прегрееш. След 100-200 км. ще се оправят. Но, ако самите дискове са доста износени - направо ги сменяй - www.axm-auto.comНе ги пръскай с WD-40 - ще ги омазниш и докато изгори направо няма да имаш спирачки, а и може да се разядат накладките.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
-
един пичага с едно ауди с номер съвпадащ с годината на футболен отбор от софия, който аз не обичам, и с едни лети джантета, спира пред мен, а аз точно си пръскам колата с WD40... и гледам флакона, гледам му джантите, гледам флакона, гледам му дисковете, гледам флакона, пак му гледам дисковете.... и после се сетих, че това щеше да си е опит за убийство, а отборите ни са толкова трагични, че не си заслужаваше
Коментар
-
Мда, ясно - или струг или нови. То явно от това е избила тръбичката, щото аз първо я карах без задни накладки и с ръждясали дискове, после с нови задни и нови предни, но само градско и тя явно си е била тръгнала... и явно се е поддържало доста голямо налягане.... Но откакто съм я взел съм минал към 150 км. градско и не са се оправили дисковете още. Мисля да ги сменя дисковете, особено за лятото.Brava 1.6 EL, '98
182A4
Коментар
-
u_bo
ogi28b написа:един пичага с едно ауди с номер съвпадащ с годината на футболен отбор от софия, който аз не обичам, и с едни лети джантета, спира пред мен, а аз точно си пръскам колата с WD40... и гледам флакона, гледам му джантите, гледам флакона, гледам му дисковете, гледам флакона, пак му гледам дисковете.... и после се сетих, че това щеше да си е опит за убийство, а отборите ни са толкова трагични, че не си заслужаваше
Коментар
-
Колега отностно тръбичката , ако ти се занимава се продават тръбички зора е да я развиеш от спирачната помпа(ако не е клеясала ) завиваш новата и по пътя на старата до където трябва да отиде отзад ,но преди това е хубаво да свалиш старата да я измериш и да отидеш да си купиш същата дължина или малко по-дълъг . Ако те интересува къде се продават пиши на ЛС и ще ти отговоря или който го интересува. А за дисковете мисля че гледах в Практикер някакъв спрей за дискове .Marea Weekende TD100
Коментар
-
Спирачните дискове си имат минимална дебелина, описана в каталози и не се заблуждавай ако имат "ръб"! WD40 няма да помогне в никакъв случай!А що се отнася до скъсаната тръбичка - намери причината - най-често корозия! Смени я с нова - има фирми, които изработват медни - към 10 лева май беше метъра!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар