Стърже само при натискане на спирачката и само от дясно. Не е много силно, но се чува. Четох няколко теми за подобен проблем и всичко води към накладки..., но понеже нямам и представа кое е накладката, кое барабана и т.н. прилагам снимков материал... На мен и от двете страни ми изглеждат еднакви колелата, пък само от дясното се чува стържене... Задните са барабанни, а предните дискови.Всяко мнение и коментар ще ми бъде от полза.Благодаря предварително.П.П.: Имам спирачна помпа за смяна, ако това има значение в случая.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задно дясно колело стърже при спиране? - Оправено
Collapse
X
-
Колега, цялото това кръгло нещо, което си снимал (барабана) се сваля, за да видиш карантията вътре в него.Там се намират и накладките, които сигурно трябва да смениш.Както си махнал гумата взимаш и с един чук започваш да удряш леко с посока изваждане на барабана.След като го махнеш ще видиш накладките, които се търкат от вътрешната му страна по периферията. Там вече ще може да се ориентираш.Това е просто обяснение, ама по друг начин, като не знаеш какво е барабан и накладка, не мога да го обясня.За това според мен по-добре отиди на някой сервиз да го погледнат и евентуално да ти сменят накладките.Цената при нормални обстоятелства няма да е много висока.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Ако много загрява барабана значи ти задържа колелото и като се нагреят накладките свирят. Може да е спирачен маркуч за смяна. Като гледам барабаните скоро профилактика не си правил. Под капачката между болтовете има лагер и не е зле да видиш има ли грес изобщо. При мен имаше, но се беше напълнило с нещо като пясък. Каквото успях махнах и напълних с грес, високооборотна мисля че руската беше Литол или нещо такова. Продават и една в спрей има нарисувани лагери и пише, че е с тефлон - такава сложих.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Marea Bipower написа:Пръскаш с ВД-40 удряш няколко пъти с чука отпред, подтпъхваш една отверка отзад млатиш пак с чука, въртиш в двете посоки още малко млатене с чука и отрертката и си готов.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:...Да ама понякога и така не става защото ръбчето което се образувало по барабана не може да премине през накладките.За целта през един от технологичните отвори на барабана се отпускат/свиват/накладките от саморегулиращия механизъм и тогава барабнчето изпадва много лесно.Успех :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар