Здравейте.Лесно ли се сменя спирачната помпа на Типо? Ако някой е сменял ще съм благодарен на подробно обяснение...!Проблема е че като натисна и задържа педла на спирачката, колкото колата да намали, а не да закове...потъва много бавано ,но се усеща, като отпусна леко без да го пускам нацяло и пак натисна, хлътва по-надолу и така ако отпускам и натоскам, все едно намалям по-отрано на сфетофар накрая педала опира в ламарината и колата не спира....Ако отпусна и натисна рязко заковава....Това ми изглежда на повредена спирачна помпа, която при рязко натискане кове, а при последователно леко изтърва...Може и да не съм прав...затова пускам тема тук...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна спирачна помпа Типо..?
Collapse
X
-
струва към 50 лв. развиваш всичките щуцери, което може да се окаже проблем/голям/. след това развиваш 2-те гайки към сервото и това е. слагаш новата по обратния ред. следва обезвъздушаване. забравихме и казанчето трябва да се премести. аз лично не обезвъздушавам понякога, а пълня новата помпа с течност, но не винаги става номера.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
pakumba написа:струва към 50 лв. развиваш всичките щуцери, което може да се окаже проблем/голям/. след това развиваш 2-те гайки към сервото и това е. слагаш новата по обратния ред. следва обезвъздушаване. забравихме и казанчето трябва да се премести. аз лично не обезвъздушавам понякога, а пълня новата помпа с течност, но не винаги става номера.Fiat Tipo 1.6i.e,159A3.046
Коментар
-
Vlado написа:pakumba написа:струва към 50 лв. развиваш всичките щуцери, което може да се окаже проблем/голям/. след това развиваш 2-те гайки към сервото и това е. слагаш новата по обратния ред. следва обезвъздушаване. забравихме и казанчето трябва да се премести. аз лично не обезвъздушавам понякога, а пълня новата помпа с течност, но не винаги става номера.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Хващаш казанчето и го теглиш яко нагоре. Излиза доста трудно. Можеш да си помогнеш и с отверка, но внимателно, че се чупи. Към помпата трябва да има нови гумички, специално за него. След като монтираш новата помпа я напълни със спирачна течност и започни обезвъздушаването от нея. Завий четирите метални тръбички, без много голямо усилие, напълни казанчето с течност, един череп вътре на педала да помпа, а ти леко разхлабваш щуцера за предно ляво колело, докато изхвърли течност от процепа, затягаш и продължаваш с предно дясно и задните по същия начин. След това правиш и стандартното обезвъздушаване на всяко колело, само че започваш със задно дясно, ляво и т.н. по обратния ред.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар