всъщност не съм сигурен с каква спирачна течност съм, но поради по-ниската цена предполагам, че съм с ДОТ3. Днес сутринта докато пътувах и ми премигваха лампичките за спирачна течност/ръчна спирачка и другата дето е за накладките горе долу изглежда така (О) та въпроса ми е, ако долея ДОТ 4, а е имало ДОТ 3 ко ше стане? и по принцип само от ниско ниво ли може да примигват тези лампички? А как мога да разбера с каква спирачна течност съм?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво ще стане ако смеся DOT3 и DOT4
Collapse
X
-
"колега"!! още по-отвратително просто е да се обаждаш без конкретен отговор на дадените въпроси. Ако си толкова услужлив колкото звучиш би ли ми показал къде точно в тази Важна Тема пише какво става след смесване на ДОТ3 и ДОТ4, или къде пище как се разбира ква е спирачната течност, или на някой друг въпрос.П.П. прочел съм "Важната тема" и щом задавам въпроси значи не съм открил никъде нещата които ме интересуват.така че или помагай или мълчи!!!Весели празнициНедвижими имоти - продава, купува, наема, отдава.....
Радвайте се
Коментар
-
не знам на теория кое как се води и какво казва теорията за смесването на видовете течности, но досега никога не съм се интересувал каква течност имам в резервоарчето и като ми се е налагало да долея съм доливал каквато има. никога не съм имал проблем. вече това дали отговаря напълно на въпроса ти не знами да - от ниско ниво присветка лампата.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
аз казал ли съм че искам или че ще спестявам от такава операция? НЕ не съм просто попитах за консултация. Това твое мнение дава до някъде отговор на въпросите ми. благодаря ти за което. сега остана да разбера и къде и как точно се промива системата.П.П. досега не съм спестил 1 стотинка относно качеството на обслужване на автомобила ми.и за напред ще е така.!!П.П.П благодаря на пакумбаНедвижими имоти - продава, купува, наема, отдава.....
Радвайте се
Коментар
-
Re: Какво ще стане ако смеся DOT3 и DOT4
Grigor_j написа:всъщност не съм сигурен с каква спирачна течност съм, но поради по-ниската цена предполагам, че съм с ДОТ3. Днес сутринта докато пътувах и ми премигваха лампичките за спирачна течност/ръчна спирачка и другата дето е за накладките горе долу изглежда така (О) та въпроса ми е, ако долея ДОТ 4, а е имало ДОТ 3 ко ше стане? и по принцип само от ниско ниво ли може да примигват тези лампички? А как мога да разбера с каква спирачна течност съм?
Коментар
-
Абе вижте сега, аз лично съм на мнение че опасностите при смесването на спирачните течности са повече ’градски легенди’ околкото истина, аз аз лино винаги гледам под вежда препоръките на производителите, щото и тези дето правят лекарства ме карат да пия Панадол вместо парацетамол, уж бил полезен, а са едно и също...Да не говорим за антибиотиците и др..Просто производителите искат да продават новите и натоварени с по-висока цена продукти.Лично аз съм наливал винаги кавата намеря на бензиностаницията и досега никоя кола не ми е спряла да спира от това.Възможно е най-новите модели като ДОТ5 да не понасят по-старите, ама 3 и 4 са си съвместими.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Marea Bipower написа:Променяш температурата на кипене на течността.Недвижими имоти - продава, купува, наема, отдава.....
Радвайте се
Коментар
-
по принцип, ако са ти износени накладките - спирачната течност в казанчето намалява... тъй че виж си погледни накладки първо... после....по принцип не е лошо профилактично да се сменя спирачната течност на 2 г. или 60 000 км...п.п. туй "по принцип" като го кажа или напиша винаги се сещам за Краси РадковFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Единственото нещо което си спомням по науките е че спирачната течност е на спиртна основа по просто казано няма нищо общо с маслата и най лошото което мжеш да направиш е да налееш някакво масло в спирачната система щото гумичките не са маслоустойчиви. А ако двете спирачни течности малко така да се каже са не съвместими в най лошия случай ще се размътят но нищо лошо няма да стане със спирачната система ако покараш малко така.Е все пак тогава ще ти се наложи да я подмениш при първия удобен случай изцяло а и както писа колегата по горе е за предпочитане да се подменя от време на време.Все пак и тя старее а и от гумените детаили се отделят по малко частици и имат склонноста да се утаяват и ако са много да правят бели.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар