...и колата не спира. Като отпусна и натисна отново спирачките коват на място. Не съм сменял нищо по спирачната система. Съмнявам се, че има въздух в системата... Също така когато го направи тоя номер се чува нещо като стържене, вибриране и тропане (не мога да го определя точно...става за секунди) при педала и някъде при предните колела.Прави го много рядко, но не знам кога може да се случи и... дали ще мога да реагирам и да напомпам педала или... ще вляза на някой в багажника... Съвети? Мнения? Препоръки?Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Педала потъва при рязко натискане...
Collapse
X
-
ogi28b написа:Запознат си със симптомите на задействане на АБС и предполагам не става въпрос за вибрацията на педала от задействан АБС , а за нещо друго говориш, нали ?M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
И аз се присъединявам и съм за спирачна помпа.Ето сходна тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=20793Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Мда, четох я. Опасявах се за помпа, но чета и за някакви гумички, уплътнения на помпата, някакви спирачни цилиндърчета. Нищо не ми говорят тези работи, но все се надявам да е от нещо такова, че помпата е над 200лв.M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Не те съветвам да сменяваш само гумичките. Обикновено вътрешноста на цилиндъра е загубила цилиндричната си форма и е добила елипсовидна. Гумичките ще са временно решение. Има ентусиасти, които престъргват цилиндъра и монтират буталца с по-голям диаметър и съответните гумички, но за мен това е най-голямата простотия, която може да се направи с елемент от спирачната система, при това най-важния. Ти си решаваш.
Коментар
-
msotiroff написа:Мда, четох я. Опасявах се за помпа, но чета и за някакви гумички, уплътнения на помпата, някакви спирачни цилиндърчета. Нищо не ми говорят тези работи, но все се надявам да е от нещо такова, че помпата е над 200лв.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар