Здравейте на всички, въпроса ми е някой може ли да ми каже има ли някаква последователност при смяната на преден носач на фиат мареа 1.6, 103 к.с и ако може да опише как става смяната, че мисля да си го сменям сам, но ще е добре да съм подготвен предварително за трудностите и колко време отнема тази процедура долу-горе.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се сменя носач?
Collapse
X
-
Ми сам ще ти е малко трудно, а и ако мислиш да го направиш пред вас на крика ще е адски трудно.Иначе последователноста е следната , отакчаш биелетката, после шарнира и двата тампона на носача. Кофтито е, че като слагаш новия носач трябва да нацелиш отворите на тампоните на носача там е кофтито. Трябва да се натисне носача отдолу за да се изравнят резбите, иначе ще захване на криво болта и ще размаже резбата...Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
2.Audi B4 1.6 (ежедневка)
-
Ние 2 часа долу пред гаража не можем да сменим тампоните на биалетката, така че по-добре на сервиз. Като се закучи работата и не ще и не ще. С хиляда зора откачихме носача от страната със шарнира, беше ръждясал болта и няма избиване, WD-40 му пръскахме и не ще.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:Ние 2 часа долу пред гаража не можем да сменим тампоните на биалетката, така че по-добре на сервиз. Като се закучи работата и не ще и не ще. С хиляда зора откачихме носача от страната със шарнира, беше ръждясал болта и няма избиване, WD-40 му пръскахме и не ще.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
spark написа:Ние 2 часа долу пред гаража не можем да сменим тампоните на биалетката, така че по-добре на сервиз. Като се закучи работата и не ще и не ще. С хиляда зора откачихме носача от страната със шарнира, беше ръждясал болта и няма избиване, WD-40 му пръскахме и не ще.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
spark написа:Вервай ми биалетката на 1.4 без да падне носача откъм шарнира не излиза по никакъв начин И ние бяхме с 3 крика, ама по закона на Мърфи...Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
На едно Пунто (около 96-та година) колко време му изкарват носачите след смяна? Колко често се сменят носачи на Фиат и има ли много случаи да се счупят на път? Може ли това да се предотврати, ако се сменят например на определен брой километри, например както се сменя ангренажен ремък и масло?
Коментар
-
колега ти ко мислиш, че фиат е една кола дето се разпада и ние със сетни усилия едва успяваме да я задържим цяла и не я мием, че като падне калта ще паднат и калниците ли? всичко си "изплаква" преди да се счупи, добре е да можеш да чувашLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар