Спука ми се спирачен маркуч на лява предна гума. (fiat punto hatch back 1.2 (94) 75. кс) Дали е лесно самата смяна и обезвъздушаване? Защото си купих маркуч и спирачна течност, но не знам дали има разлика при смяната и обезвъздушаването при отделните марки и модели. Защото четох, че се объзвъздушават по отделно четерите колела по определен ред. Тоест някой ако знае конкретните стъпки по обезвъздушаването, ще съм му благодарен ако сподели
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се сменя спирачен маркуч и обезвъздушава спирачна сист
Collapse
X
-
При смяната най-особенното е самото разделяне на маркуча от тръбичката.Много пъти гайката на тръбичката е спекла и не може да се развие заобля се.Препоръчва се да се развива с специален ключ звезда обаче прорязана.Ако ли пак не поддава се нагрява малко и така ще се получи.Следващия особен момент е ако има дифтунга между маркуча и спирачния апарат да подмениш и нея.За обезвъздушаването особенното е първо развии щуцера за обезвъздушаване и изчакай да просълзи течност т.е. да се напълни от само себе си.После започни от задно дясно колело,задно ляво,предно дясно и накрая предно ляво.Някой обезвъздушават и по друга схема.Използвай момента да си освежиш и спирачната течност като при самото обезвъздушаване източвай повече течност от всяко колело.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Реклама
Collapse
Коментар