Aа смених дискове и накладки едновременно, заради мисля същата причина - когато колата се движи съвсем леко и натисна лекичко спирачка преди да застане в спряно положение, се чува гадно скърцване, само тогава. Смених всичко и се хванах за главата - същата работа. Според мен причината е в накладките.
FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Колеги, кажете ми моля ви се колко струват накладки за Брава 1.6 16V. На едно място ми обявиха цена 60 лв. (комплект за лява и дясна) и още 15 лв. за монтаж. Рентабилна ли е цената...Гледах в сайта на AXM AUTO, но там виждам че няма офис в София.
Ex - Fiat BRAVA 1,6 16V 103ph
Now - Fiat PALIO 1,9 JTD 80ph
Както знаете аз смених накладки и дискове преди около 400-500км вече.Накладките са Permafuse. Ама за сега скърцат супер много и дразнещо. Направо все едно този пронизващ звук ти рови в мозъка.Като ги натиснеш леко и бавно свирят. Като ги натиснеш по-силно, да спираш по-бързо не свирят, но не може всеки път да натискаш здраво спирачките за да не ги чуваш.
Абсолютно същия проблем имам и аз. Може би определени дискове не са подходящи за определени накладки. Нямам представа.
Коментар