Здравейте,търсих из темите, но не намерих точно това което ме интересува, затова пускам нова тема.ABS-а ми свети постоянно-един път работи, един път -не. Днес ходих на диагностика за ABS-а. Оказа се, че преден десен датчик е за смяна. Никъде не можахме да намерим някой, който да каже колко струва. Въпросите ми са:1.Някой знае ли колко струва този датчик за Fiat Bravo и дали са идентични за Bravo и Brava или зависят от типът на мотора? 2.Струва ли си да се търси от автоморга ако се окаже, че оригиналният е много скъп?3.Прочетох в една тема, че на един от колегите са му разменили кабелчетата. Възможно ли е моят датчик да е здрав,а да не е свързан както трябва (имам съмнения заради предния собственик) и на диагностиката да излиза, че датчика е за смяна?Ще съм благодарен да прочета всякакви съвети и мнения по темата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Датчик на ABS за Fiat Bravo
Collapse
X
-
Имам някакви спомени ,че за датчика за АБС зависи коя година е производство Бравото защото при едните взема инфо от лагера ,а при другите от зъбния венец на карето.Затова ще трябва да се провери коя година е колата и по какъв начин се подава инфо към датчика.За цена не искам да сгреша ,но ми се върти нещо от сорта на 150 и нагоре.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
Ето разгледай това:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=16985За съжаление не мога да ти отговоря какви модели датчици се използват при различните модификаци на фиат защото си реших проблема и приключих с темата.
Коментар
-
lubobg написа:Благодаря много за информацията.Колата ми е произведена 11-99 година тогава от къде ми чете информация датчика?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
До 12.1998г. венеца за датчика на АБС е на карето на полуоската.След това решават да го направят на главината ,но както споменах по горе по добре проверка преди да закупиш нещо а най-добре със старата част в магазина защото там много знаят,заяждат се и се мислят ,че разбират всичко все едно са били на специализация в Италия в завода на Фиат.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Tornado написа:До 12.1998г. венеца за датчика на АБС е на карето на полуоската.След това решават да го направят на главината ,но както споменах по горе по добре проверка преди да закупиш нещо а най-добре със старата част в магазина защото там много знаят,заяждат се и се мислят ,че разбират всичко все едно са били на специализация в Италия в завода на Фиат.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар