Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви носачи -> решението най-накрая!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За мен най-добро като съотношние цена-качество са Локхийд-Делфи... Като взех Типото преди 5г. смених десния носач(шарнир) с някакъв от магазин на Евро07... след 5-10к км почна едно тропане... викам си не може да е от носача, нали го смених... какво ли не почнах да си измислям... спирачни апарати, амортесьори... накрая в сервиза майстора вика носач! Е как?! Е така! Смени ги и двата с Локхийд-Делфи и вече 25-30к км съм забравил що е то тропане в предницата...
    Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
    --- в сърцето завинаги... ---
    Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Sandeto написа:
      За мен най-добро като съотношние цена-качество са Локхийд-Делфи... Като взех Типото преди 5г. смених десния носач(шарнир)... след 5-10к км почна едно тропане... викам си не може да е от носача, нали го смених... какво ли не почнах да си измислям... спирачни апарати, амортесьори... накрая в сервиза майстора вика носач! Е как?! Е така! Смени ги и двата с Локхийд-Делфи и вече 25-30к км съм забравил що е то тропане в предницата...
      Аз същото ще кажа за АЦ МЕТАЛ
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

rinsuind написа:
        deadairplane написа:
        Tornado написа:
        rinsuind написа:
        Някой за Talosa чувал ли е нещо? Знам само че са Испанци, отскоро ги и ма в БГ.
        Чичко гугъл не иска да ги намери.Дай линк да тръгнем нанякъде.
        Ако чичко гугъл не ще да ги намери значи че не съществуват (Или е нещо измислено)
        www.talosa.com е сайта. Иначе за БГ знам че Евро07 почва да ги внася под марката Индустриал Рикамби, но нямам впечатления дали са читави.
        Сегашния вносител е Хаджиев или Хаджиеви - нещо такова!

Коментар

След доста консултации с колеги и с коментарите във форума се спрях на FRAP
          Прикачени файлове

Коментар

worker написа:
            Ако искате хубаво окачване се насочете към MOOG
            аз мисля да взема такива носачи я ми кажете впечатления
            Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
            BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
            BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

За преки впечатления нямам. Имам предложение за впечатление към портфейла т.е. приготви се да изтънее доста .

Коментар

Mupo написа:
                За преки впечатления нямам. Имам предложение за впечатление към портфейла т.е. приготви се да изтънее доста .
                ем аз за по 55лв парчето ги намерих...

Коментар

worker написа:
                  Въпреки, че си купих Фрап като тези на снимката, и аз бих подкрепил вота за МУУГ защото в едно магазинче продавача ми показа кормилни накрайници с тази марка и на тяхната кутия пишеше Fiat Group (тоест фирмата е част от групата компании на Фиат). А това е от онези магазинчета, които продават само такива части, че клиентите им да останат приятно изненадани и ако се върнат да е за нещо друго. Ако обаче ги намеря на сносна цена може да сложа и носачи Мууг, пък да продавам фрапа преди да съм ги разопаковал (че все още не мога да си позволя да остава брадвата в бокса за да направят наведнъж всичко по нея). Ще питам за цена и ще раздуя как вървят на дребно и носачите. Йнъче накрайниците са по 25 на бройка. Всеки може да прецени дали разликата си заслужава. Аз лично не съм ги пробвал но възнамерявам да го направя. Киселото, ти къде ги намери носачите по 55, то по-евтино от другите марки ... за типо и за брава различни ли са ?
                  Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                  http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

В момента съм с Бирт,и са на 3000 км.По големи боклуци няма,пак трябва да ги сменям.
                    ex. punto elx 1.2i
                    Lancia Libra 1.6

Коментар

niko_ymn написа:
                      worker написа:
                      Въпреки, че си купих Фрап като тези на снимката, и аз бих подкрепил вота за МУУГ защото в едно магазинче продавача ми показа кормилни накрайници с тази марка и на тяхната кутия пишеше Fiat Group (тоест фирмата е част от групата компании на Фиат). А това е от онези магазинчета, които продават само такива части, че клиентите им да останат приятно изненадани и ако се върнат да е за нещо друго. Ако обаче ги намеря на сносна цена може да сложа и носачи Мууг, пък да продавам фрапа преди да съм ги разопаковал (че все още не мога да си позволя да остава брадвата в бокса за да направят наведнъж всичко по нея). Ще питам за цена и ще раздуя как вървят на дребно и носачите. Йнъче накрайниците са по 25 на бройка. Всеки може да прецени дали разликата си заслужава. Аз лично не съм ги пробвал но възнамерявам да го направя. Киселото, ти къде ги намери носачите по 55, то по-евтино от другите марки ... за типо и за брава различни ли са ?
                      предполагам че при всички е така но конкретно при типо 1,9тд 91-ва и при бравата са абсолютно еднакви...намерих носачите в перник при един познат, но тази цена е като за приятели все пак незнам колко струват по принцип...

Коментар

Petrov написа:
                        Фрап сложих на Темпрата на есен и преди да я продам (преди 2 седмици) смених главина, тогава ми казаха, че носачите са "ОК". Когато ги сменях колеги които имат Рена 19 ме посъветваха да си взема АС Метал - Турска фирма, но доколкото разбрах в последствие доста добра изработка, но така или иначе АС Метал в момента нямаха ниито носачи, нито външни кормилни накрайници (пак ФРАП), затова по мнения тук във форума се доверих на ФРАП и мога да кажа, че не съжелявам.Бърт не си вземаи никога и също така части от Евро 07, там продават кормилни рейки хридравлични TRW за нови, а всъщност са рецикле и то доста некачествено, но тва е др. тема.
                        Колега ,дали са качествени частите от Евро 07 -не знам,това го казват спецове-виж цитата!!Аз работя във фирмата от доста време и забелязвам,че нещата не са толкова зле колкото ги описват доста хора!!!Според мен качеството отговаря на цената-при нас една рейка за браво е към 300 и повече лева,рейка за рено меган сценик е около 800,така че според теб колко ще струва"качествената!!"Сравни цената на един носач на прехваления муг и на бирт!!Има разлика -нали!!Двайна е!!А качеството не мисля че е двоино по-добро!!!Всичко забелязвам,че е до партиди!!Бирт се продава и то доста добре-това говори достатъчно,а за фирмата -всеки си има мнение!!

Коментар

А тогава и тук да кажа.В АХМ носачите FAST и OCAP ги продават с 2 (две) години гранция Ако в рамките на тези две години стане нещо на носача, то срещу предоставяне на касова бележка ви го сменят.Това е важна информация да знаете.Нямам наблюдения над качеството и на двете марки макар, че се говори за OCAP-а, че била втората или третата по големина компания за производството на окачване. Не, че това е гаранция за качество ама...
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                            А тогава и тук да кажа.В АХМ носачите FAST и OCAP ги продават с 2 (две) години гранция Ако в рамките на тези две години стане нещо на носача, то срещу предоставяне на касова бележка ви го сменят.Това е важна информация да знаете.Нямам наблюдения над качеството и на двете марки макар, че се говори за OCAP-а, че била втората или третата по големина компания за производството на окачване. Не, че това е гаранция за качество ама...
                            Не знам колко са големи окап, аз преди 6 месеца си взех 2 носача, засега са здрави. Обаче преди 2 месеца смених и външните кормилни накрайници и по препоръка на хит ко пак взех окап. Онзи ден каква изненада като вдигнах колата профилактично да я видя как е отпред- накрайниците, които взех преди 2 месеца и монтирах преди 1 месец и малко / около 4 000 км/ гледам им маншоните адски зле. Единия беше с 3 резки, все едно с нож е рязано, дори допуснах, че може при монтажа майстора да го е садрал без да иска, въпреки че не виждам как и то на 3 места.... хубавото е, че накрайника е здрав и маншона имаше още малко преди да се скъса целия, та го спасих. обаче като погледнах и другия- нацепен като на стара баба питите, не срязан, а нацепен, затова си мисля, че не от майстора. пазя ги и ще ги снимам. Смених ги с нови. Иначе на носачите интересното е, че са си супер маншоните, няма такива неща като на накрайниците. Като цяло засега съм доволен, а и вярвам, че пичовете от ахм са коректни и щом казват 2 год - значи 2 год.
                            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Колеги аз преди 9 хил.км. сложих ляв носач OCAP силно препоръчана марка от продавачите в AXM Люлин.Супер ама преди 2 дена си паля сутринта да ходя на работа тръгвам и едно ебати скърцането от лявата страна и то постоянно,като завиваш,като минаваш през неравности постоянно почти.Викам си бах го,налях толко пари да я обновя предницата (всичко сам сменил) пак ся какво става.Днес се прибрах по рано и с един приятел я дигнахме,той върти,аз гледам отдолу.Скърца си точно от шарнира,не е разбит,не тропа грам,ама скърца много.Гумичката му е леко тръгнала да се закъсва,ама още не е пробила.Сега се чудя дали да го сваля и дали мога да немеря друга гумичка (ако продават) и някси да го смажа и да сложа нова гумичка.Другия вариант е да си взема от гаража стария носач (с перфектен и стегнат шарнир и разбити тампони-оригиналния) и да му прехварля тампоните от новия които са здрави.По ще ми е лесно да смажа този настоячия но незнам дали ще стане.Някой имал ли е подобрен проблем и как се е справил ?
                              Fiat Tipo
                              Corsa b комби !

Коментар

Гласувах за АС МЕТАЛ. Още са на 3000км- малък пробег, но много ги хвалят като продукция- и това от напълно различни един от друг източници-автосервизи и колега, занимаващ се с автомобили-ходова част идвигатели.Моите ги купих за 73лв. на носач.
                                Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Working...
                                X