Здравейте, колеги! Искам да Ви попитам следното: нужно ли е да си сменям спирачната течност, след като нямам никакви проблеми със спирачките и колата спира добре?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на спирачна течност
Collapse
X
-
Да, защото спирачната течност акумулира влага и системата започва да ръждясва. Би трябвало в ръководството на автомобила да пише какъв е препоръчвания период, но ако то липсва, обикновено се препоръва смяна на 2 години или 50000 км.Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
-
от всички които съм виждал (DOT 4), Tutela имаше най-висока точка на кипене и затова си взех такава (мисля че беше над 280 градуса).п.п. 40 лева ми се струва много за смяна - не повече от 30, трябва да е цената с вкл спирачна течност вътре."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
Roko написа:Vladim написа:Roko написа:А нужно ли е заедно със спирачната течност да се сменят и спирачните маркучи?"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
charlie написа:напротив, смени си и спирачните маркучи, дори и да не са напукани (естествено ако не знаеш кога са сменявани). понякога те се разяждат отвътре, което води до повишен риск от спукване или от блокиране (ако се запушат) на спирачка.Още Роко - не зная защо се интересуваш от DOT 5.1 Ама тя не трябва да се смесва със DOT 4 !
Fiat Tipo 1.6 DOHC
Коментар
-
emillio написа:Ами точно това направих и горчиво съжалявам - старите точно не знаех Кога са сложени - Бяха ЗДРАВИ и сухи и ги смених подади друг проблем ей така да няма съмнения. Новите за 3 месеца станаха така напукани като за поне 3 години - Боклуци от Т&N Не зная дали такива ги взимат или просто са произведени миналия векОще Роко - не зная защо се интересуваш от DOT 5.1 Ама тя не трябва да се смесва със DOT 4 !
Space Star 1.9 DID
Коментар
-
бих ви дал един съвет- не сменяйте преди да имате проблем, най-много да си навлечете такъв. частите с който е колата или са оригинални, или са сменяни там/откъдето е внесена/ и са значително по-качествени от тези тук. аз съм на този принцип и дори нарочно си смених само тампончетата на биалетката, а не смених биалетки. колкото по-малко от нашите части по-добре.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Roko, виж тази лепенка е притснителна, особенно ако е истинска и Сложена в германия или италия а не в някое Сервизче тука. Не зная какво да ти препоръчам но Мисля си ако имам твоя проблем бих източил 2 епруветки от резервоарчето, И в едната ще досипа DOT 4 а в другата DOT 5.1 ако се пресече епруветката с DOT 4 -> имаш DOT 5.1 и обратното. Все пак питай някой Сервизен Майстор дали има по-лесен начинпримерно по цвят или прочие.
Fiat Tipo 1.6 DOHC
Коментар
-
абе хора какво пресичане говорите вие сипвал съм каквито се сетите течности заедно никога не са се пресекли, то да не е мляко. някой виждал ли е с очите си пресечена спирачна течност от смесване на 2 различни дота?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар