Имам странен проблем. Когато натисна спирачките по продължително и плавно, педала пада до долу и спира много трудно колата (да не кажа че не спира). Когато обаче го ковнем рязко колата си спира. По разговори с колеги стигнахме до мнението, че май не е нужно обезвъздушаване защото ако има въздух педала е твърд и не спира, докато сега е обратното. Може да се каже че е мек. Един приятел каза, че е най вероятно спирачна помпа. Според вас какво може да е ?Има ли някой представа колко върви спирачната помпа ? И колко време ми е нужно за демонтаж/монтаж.П.С. Колата е пунто 94 г. 1.1.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странен проблем със спирачките
Collapse
X
-
По спомен преди 6 години на уното ми правеше подобна мизерия.Като задържаш педала - пропада ли постепенно до долу?Цената (пак по спомен) беше около 40 лв, за пунто не вярвам да е повече.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
-
Ами значи си за помпа, звънни на Стамболийски или hit-ko че с тия спирачки шега не бива.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
zgabrovski написа:По спомен преди 6 години на уното ми правеше подобна мизерия.Като задържаш педала - пропада ли постепенно до долу?Цената (пак по спомен) беше около 40 лв, за пунто не вярвам да е повече.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
The_Wicker_Man написа:Благодарско колеги. Утре ще ходя да взема помпа и да я сменям защото с тия спирачки наистина шега не бива. От спирачки и гуми не се пести. А да ме светнете ако някой е купувал скоро колко върви едно шише течност за спирачки?Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
Помпата гаранция- и аз го имах този проблем на една кола - оказа се клапана който затваря изхода към казанчето- и като ковнеш рязко затваря, а плавно като натискаш , течността постепенно се изцъква в казанчето вместо по тръбите. За спир. течност има и Дот 4 на приста - не е лоша.Fiat Ducato 2.5D
Lancia Kappa 2.4TDS
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар