Задните могат да блокират само ако ти е пълна колата - със сигурност знаеш че има клапан на спирачното усилие отзад с цел избягване на поднасянето, който според товара в колат пуска малко или много налягане.Аз пък си харесвам спирачките - те точно като при тебе, ако искаш спираш бавно , ако искаш - бързо - с по-силен натиск. Мисля че вероятно спирачките са така заради сервоусилвателя.Ама ти май като се пребори с мотора, реши да захванеш спирачките ,а
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
По-добри спирачки на Tipo 1.6 DOHC
Collapse
X
-
По мое мнение, спирачките на типото са добри.Предполагам че са ни еднакъв спирачен апарат.Като съм карал много служебни коли, всичките са били с АБС и хода на педала е голям и лесно се регулира спирачното усилие. При типото ми хода е също голям, само дето накрая колелетата блокират ако прекалиш. Преди 1 месец бях на ГТП, и пича ми каза че спирачките ми са перфектни и предни и задни. На стенда не усетих да блокират задните колела но въпреки това човека каза че усилието на спиране си е добро.Аз лично съм доволен, на обичам малък ход на спирачката, а да ми блокират задните колела, хич няма да ми хареса, освен през зимата, когато товае търсен ефект на безлюден паркинг.Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp
-
mariobg
-
Mitko написа:hit-ko написа:Митко, най-вероятно те притеснява по-голямото усилие с което натискаш педала? А при други автомобили, с леко докосване-получаваш сьщия ефект? Мисля, че за това става вьпрос или не ?_______________________________________
0885261834
Коментар
-
Selqatin написа:Mitko написа:hit-ko написа:Митко, най-вероятно те притеснява по-голямото усилие с което натискаш педала? А при други автомобили, с леко докосване-получаваш сьщия ефект? Мисля, че за това става вьпрос или не ?TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
stef написа:Selqatin написа:Mitko написа:hit-ko написа:Митко, най-вероятно те притеснява по-голямото усилие с което натискаш педала? А при други автомобили, с леко докосване-получаваш сьщия ефект? Мисля, че за това става вьпрос или не ?_______________________________________
0885261834
Коментар
-
Аз сьм сигурен , че това Типо е спирало перфектно, но когато е било по-ново. Така ,че спирачната с-ма е пресметната и за да се вьзстанови доброто и сьстояние е необходимо да се раздвижат/ремонтират/ спир. механизми и то най-вече отпред! Буталцата трябва да могат да се движат без задьржане, на рька! Нови спир. дискове/ако са износени/, накладки и всичко си идва на мястото.
Коментар
-
Ами като каза изскърцване ....При моето всеки път почти скръцва задно ляво, вътре в барабана.Понеже съм си патил от мандрахерцащи се предмети в барабаните, веднага го отворих. Вътре е като ново. Ниаккви следи от износване, изобщо не рзбрах какво скърца. Такаси го и оставих. НА стенда се оказва че си бачкат перфектно.Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp
Коментар
-
Относно факта че се чудиш дали ти работи задния регулатор на спирачките ( кантара): Ако не си го поддържал редовно почти сигурно е че не работи. От него излиза едно лостче хванато с пружина са дъното на купето. Лостчето е обвито с една гума (маншон) за да не се замързява механизма. Та ако дръпнеш гумата и покледнеш вътре - майко свят че ти се завие. Поне при мен всичко беше клеясало от ръжда!!! И колко ми е акъла - още не съм направил нищо по въпроса!!!Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
BlueStorm transforms . . .
. . . !!!
Коментар
-
Мале колеги, като Ви слушам и разбирам, че аз въобще няма спирачки! Тоест както и да натискам педала не иска да закове предните! Като наближа кръстовище и започвам да спирам 300 метра по-рано.Барабана ми е почти нов, сменял съм накладки, тръбички, спирачна течност, но ако ще и да скоча върху педала спира, но не кове на място. Да се захващам ли със сервото или не?Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
Mitko написа:Forsaken написа:Мале колеги, като Ви слушам и разбирам, че аз въобще няма спирачки! Тоест както и да натискам педала не иска да закове предните! Като наближа кръстовище и започвам да спирам 300 метра по-рано.Барабана ми е почти нов, сменял съм накладки, тръбички, спирачна течност, но ако ще и да скоча върху педала спира, но не кове на място. Да се захващам ли със сервото или не?_______________________________________
0885261834
Коментар
-
Re: Още нещо по темата
Mitko написа:Разглобих отново предните спирачни апарати. Буталата извадих много, много трудно и сега не мога и да ги върна. Знам, че е редно да се върнат на ръка, а те не искат дори при силен натиск. Какво ще ме посъветвате? Да се мъча ли още или да минавам на варианта нови?Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар