По новогодишните празници ми замина преден, десен ABS датчик. Естествено за коледа таблото стана като коледна елха. Заедно с датчика спират и доста от системите за безопасност, вкл. и hill assistant( любимата ми от тези с-ми). Малко след това се обади и левият лагер. Купих една лагер-главина +външно каре за лявата страна.
Понеже по магазините го нямаше въпросният датчик, а и по празниците финансите са кът, веднага ми хрумна идеята да взема датчика от старата главина и да сменя повреденият.
Да ама не. Разгледах обстойно новата и старата главина и не видях безболезнен начин за отделянето на датчика.
Вече почти във всички магазини заредиха въпросният датчик:
Датчика върви от 33лв до към 55лв. а лагер-главините са доста скъпи.
Някой сменял ли е датчика? Как става? Най-важно ми е да разбера как да махна стария без да повредя главината.
Понеже по магазините го нямаше въпросният датчик, а и по празниците финансите са кът, веднага ми хрумна идеята да взема датчика от старата главина и да сменя повреденият.
Да ама не. Разгледах обстойно новата и старата главина и не видях безболезнен начин за отделянето на датчика.
Вече почти във всички магазини заредиха въпросният датчик:
Датчика върви от 33лв до към 55лв. а лагер-главините са доста скъпи.
Някой сменял ли е датчика? Как става? Най-важно ми е да разбера как да махна стария без да повредя главината.