Здравейте,колеги,наскоро смених амортисьори и пружини на колата с нови и се получи следния ефект:колата се вдигна значително,което не е зле,но се появи една много досадно метално скърцане,което не мога да разбера точно от какво е и как да го отстраня. Ясно е, че е от пружините,но как да установя точно къде скърца и стърже,за да го смажа.Пръсках спрей грес в долната част на пружината,там където лежи в основата на макферсона ,но нищо Ако някой.знае нещо пъ въпроса,нека сподели
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скърцане на пружини
Collapse
X
-
Точно гумените тампони на амортисьорите са причината-като пръсна малко силикон се оправя за малко,но после явно изсъхва и скърца. Трябва ми идея с какво да го пръскам за да е по-трайно и най-важното как да получа по добър достъп до триещите се повърхности? Сега пръскам около гайката на амортисьора и под гумения тампон под гайката,но почти нищо не влиза ,където трябва.Стило 1.9 JTD 115 к.с.5 вр.2001 г.
Коментар
-
Колеги,един познат майстор твърдо ми обеща,че знае какво е и ще го отстрани-каза ми да купя горни тампони за макферсона и аз ги взех,но след свалянето, старите се оказаха здрави,не ги сменихме и само намаза обилно с грес леглата,но скърцането продължава. Къде се намират тези противоударни тампони. Давайте и други идеи или ме насочете към човек,който знае как да се оправят нещата.Стило 1.9 JTD 115 к.с.5 вр.2001 г.
Коментар
-
Колега, аз пък имам скърцане отзад, за да не пускам нова тема, ще пиша тук ( дано да не е проблем). Нещо много се разскърца отзяд в дясно (вътре в купето се чува много ясно) помислих, че е лагера на носача, но засега гумата е права а и не тропа задницата. Направи ми впечатление, че като напълних резервоара догоре, намаля една идея скърцането. Като клатя колата ( настрани) не се чува, като отворя врата и стъпя на прага на вратата (и подскачам) се чува леко скърцане отвън. Звукът го оприличавам като пластмаса и се чува някак високо, там където е хванат задният амортисьор. Ще пробвам да напръскам със Шшпрей.
П.П. Като минавам през дупки не скърца.Fiat Punto MK1 1.2 60 hp, 99`
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар