Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тампон на преден амортисьор Стило
Collapse
X
-
Махнах днес едната капачка... (оказа се, че отгоре е по-скоро капачка не точно тампон) всъщност не слиза до долу защото капачката опира в самия болт, който стяга тампона на амортисьора и който се подава през дупката. Като вдигнах предницата и капачката опря в ботуша. Най-вероятно са ги сменяли преди време и са сложили втора употреба от друг фиат целия амортисьор с пружината. Лично аз не мисля, че е проблем, тампона поне отгоре изглежда в добро състояние ама имам съмнения че десния амортисьор е изпуснал та така или иначе ще ходя на "тресачка" и ще се предприема смяна само ако са изпуснали.Последна редакция от angels; 01.11.2018, 18:41.Fiat Stilo 1.8 16V, 133 к.с.
Коментар
-
Колеги, може ли от "тръгнал" амортисьор при по рязко спиране предницата да се накланя повече от едната страна? Питам, защото от известно време го наблюдавам това, че като спирам по рязко предницата се накланя неравномерно, повече надясно... а тресачката казва, че е в норми амортисьора... да ама не само, че се накланя повече надясно ами и се появиха едни вибрации през неравности дето преди ги нямаше... вибрации, като от пружина. А като натиснеш на място по калника не се тръска няколко пъти, кат от изпуснал амортисьор, но сякаш доста лесно слиза надолу. Възможно ли е тресачката да не е съвсем честна или не е в амортисьора проблема?Последна редакция от angels; 08.11.2018, 21:58.Fiat Stilo 1.8 16V, 133 к.с.
Коментар
-
Първо, аз на тресачки не вярвам, преди сума години ходих на един ултра модерен стенд, вдигат ти колата и после само под гумите излиза тресчка, друса ги едно по едно и т.н. Огледала, компютри, чудесии... отидох заради тропане. Колата перфектна по разпечатка, тропане има само в моята глава. Изнервих се, свалих носачите и единия беше с разбит шарнир- смених си ноасача и тропане няма. От тогава не ходя по тресчки
Второ, Стило чупят пружини. Вземи провери да не е счупена и твоята, парчето може да го няма и да ляга на тавата на амортисьора и затова да не се вижда лесноLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар