Колеги може ли да ме насочите как да регулирам ръчната спирачка че държи на последния зъб не много силно накладките и барабани проверени не са износени. Има ли някой информация болтовете за джантите какви размери имат и стъпките на резбата им .Може ли някой да даде съвет на всяка главина на предницата и задницата има по един изпуснал болт и освен сменяване на главините със пренарязване на нова резба ще има ли ефект. Благодаря на отзовалите се .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Регулиране на ръчна спирачка на Фиат Идеа 1.9
Collapse
X
-
Отдолу под колата ли е натягащия механизъм или в купето при ръчката в купето е само пластмаса тя ли трябва да се свали за да се стигне до механизма за натягане утре с мечика ще пренарежа резбата но мисля че ще трябват нови болтове че старите си влизат и излизат като ....... на КОЛЕГАТА по долу да сменявах спирачно цилиндърче но тя си държеше и преди само на крайното зъбче и то слабичко.TSOLOV
Коментар
-
Бих искал да те помоля като имаш няколко въпроса, да ги задаваш в съответните теми и раздели, а не всичко в една тема. Сега си пуснал в раздела за спирачки тема за ръчна спирачка и успоредно с това задаваш и обсъждаш въпроси за резба на главината, което няма нищо общо нито с темата, нито с раздела. После някой със същия проблем ще пита същото и едва ли ще очаква да намери отговор в този раздел.
Коментар
-
tsolov написа: Преглед на мнениетоКолеги може ли да ме насочите как да регулирам ръчната спирачка че държи на последния зъб не много силно накладките и барабани проверени не са износени.
- Сваля се внимателно с отвертка капачето от горната страна в средата над извода за 12V/180w, който намира на средната конзола между двете предни седалки
- После се натяга или отпуска с ключе №10(както e показано на клипа)
P.S. Настройването на ръчната спирачка на Fiat Idea става по абсолютно същия начин, както на Punto Mк2(от видеото).Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
Търси се..
Коментар
-
Виж схемата http://www.pekidi.com/emaps?image=6A...731&height=571
и тук -гледай да не счупиш някоя пластмаса
http://www.pekidi.com/emaps?image=15...753&height=571Последна редакция от kluchar; 15.04.2018, 22:26.
Коментар
-
Благодаря на всички отзовали се отваря се от към задните седалки капачето там също има извод за 12в. и от там се стига до болта натегнах го но ми направи впечатление че планката на която са закачени въжетата на ръчната спирачката стой накриво в смисъл дясното въже на ръчната спирачка се е разтеглило и като дръпна спирачката първо отляво започва да дърпа след това отдясно трябва ли да сменя въжето само на нея отдясно или и двете трябва въжета да се сменятПоследна редакция от tsolov; 16.04.2018, 15:24.TSOLOV
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар