Колеги препоръчайте какви носачи да сложа на кромата, че вече пишман станах. Много мнения имаше, че окачването на крома било здраво, ама аз съм с коренно различно мнение. Вече няма нещо което да не съм сменял по окачването, та започнах за някои неща да завтарям, че и с предните носачи да затретвам - което за 45000 км минати от мен си е ужасно. А колата се кара само от мен и я пазя доста. До сега 2 пъти сменях предни носачи.. отскоро започна да потропва и минах през един сервиз за преглед - отново преден ляв бил свършил (това за няма и 10 000км). Аман вече.. а не е като да са 50-60лв тези носачи. Та какво ще ми препоръчате, което да издържи повече от един интервал на смяна на масло. Също така може и сервиз, който дава гаранция за частите, които монтира (поне 1 год).
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Препоръка за марка носачи за Крома
Collapse
X
-
Странна работа. А какво е заминало на носача?
Защото той има два тампона, които се продават отделно и един шарнир, който се рециклира много добре. Ако проблема е в шарнира, то прати го за рециклиране в Казанлък. Отделно тампоните също може да ги купиш и смениш само тях, ако се налага.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
Шарнира имал голям луфт. Насачите са Starline, като ме убеждаваха, че били читави и като цяло издържали доста... ама явно 10К им е макса. Чувал съм, че на оригиналните TRW успешно се рециклирали, но на тези Starline, не знам дали е удачно.Последна редакция от noriaga; 05.04.2018, 16:09.Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
Дано не си изхвърлил оригиналните.
А тия Старлайн са си боклуци. Може би препоръката е била "диктувана" от отстъпката (надценката), която продавача е имал.
Носачи само от тройката - TRW, Lemforder, Febi. Много често е един и същ носач вътре. За съжаление явно минаваш точно по максимата, че евтиното излиза скъпо.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
За съжаление оригиналните заминаха отдавна.. още преди 3 год. Тогава просто не знаех за тази работа с рециклирането, иначе щях да си ги запазя. Но този път ще заложа на TRW с надеждата поне в следващите 30К км да няма проблеми. Ще преглътна 600+ лв за 2та носачаFiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
Само ТРВ. Аз брах ядове с главина на тия звездни линии. Сложихме такива че ТРВ беше на поръчка при цена 256 лв. И нямало налични. Пък старлайна бил 58 лв. и много ги вземали, ма то на тая цена как да устоиш. Та от зор че щеше да се пътува при смяната на маслото и задни главини. След три месеца на следващата смяна на масло имаше поръчка на ТРВ че писнаха ушите и от колата и от жената.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
noriaga написа: Преглед на мнениетоЗа съжаление оригиналните заминаха отдавна.. още преди 3 год. Тогава просто не знаех за тази работа с рециклирането, иначе щях да си ги запазя. Но този път ще заложа на TRW с надеждата поне в следващите 30К км да няма проблеми. Ще преглътна 600+ лв за 2та носачаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
BO написа: Преглед на мнението..... Ако проблема е в шарнира, то прати го за рециклиране в Казанлък.....
По принцип не пиша тук - но ще намеря носачите дето тези 'майстори' ми ги рециклираха и ще кача снимка в темата.
... И не са само тези - подобни има и в Пд - така 'рециклират' алуминиевите носачи на Ауди А6/А8,
но има и читави хора - намерихме дето наистина рециклират с подмяна на карантиите.
Коментар
-
noriaga написа: Преглед на мнениетоКолеги, а тези TRW, които се предлагат из родната търговска мрежа 1:1 ли са с тези за оригинално вграждане .. или не баш? Те в последствие ако се скапят могат ли да се рециклират успешно?
Виж, вариант за рециклиране на стари, както ти намекнаха също е вариант.
PM_u_bo написа: Преглед на мнениетоНе рециклирай в Казанлък - тяхното рециклиране е да натиснат на преса шарнира отдолу - като са подложили камък. ГАРАНТИРАМA20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
На мен ми препоръчаха БЕСА...турски и много здрави по думите на един колега...цена 154лв, а на ТРВ цената е 218,66 за ляв и 231,79 за десен. Нямам представа защо има разлика в цените за ляв и десенFiat Croma 1.9 JTD 110kw 2006
https://www.carspending.com/bg/profile/1503822642963639
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар