Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Повдигане на ФИАТ Браво II - 2008г.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Повдигане на ФИАТ Браво II - 2008г.

Здравейте.

Карам ФИАТ Браво II, 2008г. 1.4 Т-Jet от лятото и като цяло колата е много ниска и си мислех за възможност да се повдигне. Сега зимата обаче вече е някакъв ад по малките улици, по които има вече коловози и постоянно колата стържи отдолу... Засега ме успокоява малко факта, че има предпазна кора, но като цяло е супер неприятно.

Бих искал да попитам някой ако е запознат - може ли по някакъв начин да се подвигне колата - от пред и отзад разбира се...

Благодаря предварително

Колега най-лесно ще ти е с гуми с по-висок борд , но всяко повдигане на колата води до влошена устойчивост .Поздрави
    koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442

Коментар

Е колко да са високи тези гуми...
      В момента карам с 195/65/15, а летните са 205/55/16...

А и смяната на 2 комплекта гуми, в които има още доста хляб също не е много препоръчително...

Всички ли БРАВО са толкова ниски или при мен може да има и друг проблем... В момента всяка една улица с коловози - дори и най-малките си е направо изпитание...
      Константинов написа: Преглед на мнението
      Колега най-лесно ще ти е с гуми с по-висок борд , но всяко повдигане на колата води до влошена устойчивост .Поздрави

Коментар

Такива са си колите - направени за нормални пътища а не Български оффроуд!
        koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442

Коментар

Е, то това е ясно... Ама аз затова питам - някой българин дали не е направил нещо по въпроса...

Константинов написа: Преглед на мнението
          Такива са си колите - направени за нормални пътища а не Български оффроуд!

Коментар

Колега мойта Мареа е повдигната с 6 см , но това е защото я карам яко по реки и планини винаги пълна и нямам избор иначе повдигането е 3 см от по-високи гуми и 3 см подложки на пружините.Процедурата не е сложна , но празна се кара доста трудно.

Коментар

Аз карам със същите гуми и не бих казал, че имам проблем и с най-малките коловози. Всъщност досега веднъж ми е застъргала на коловоз и то такъв, че още като го видях ми се изясни, че ще стържем. Т.е. може при теб нещо да не е наред. Мога довечера да измеря отстоянието на колата от пътя, ако ми кажеш къде.
              На мен също колата ми е неприятно ниска в сравнение с брава-та ми. Има куп места, през които вече не мога мина, без да удари сериозно я кора, я носач, я нещо друго, а с бравата съм ги обкрачвал ежедневно. Иначе естествено, че не е правена за неизчистени улици. Такива по презумпция не би трябвало и да има в европейска държава за повече от няколко часа. То и в София до 2006 г. се чистеха всички улици, ама после...

Ред. Абе гледам, че това е втората такава тема. Да не би при мен да е по-висока от нормалното. Колега pipobg, измери моля те колко е от калника зад предно колело до земята. Не, че ми е нестабилна нещо, ама да проверим.
              Последна редакция от slonikon; 20.01.2017, 14:25.
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

На вас със Бравовците опира ли ви предният мост, в зоната на предният болт на носача?
                1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

гуми

Може да не ги сменяш веднага гумите но следващите зимни може за са 195 65 16 и така колата се вдига с 4 см
                  ако са 205 65 16 се вдига с 5 см
                  но те са по голми
                  Може да сложиш и подложни шайби на пружините
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Tempras написа: Преглед на мнението
                    На вас със Бравовците опира ли ви предният мост, в зоната на предният болт на носача?
                    В какъв смисъл? Опира ми носача в разни бордюри и пр.
                    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Дали е носача?
                      Click image for larger version

Name:	343334.jpg
Views:	1
Size:	88,4 KB
ID:	2094210
                      При мен опира моста. Оградил съм го с жълто.
                      С червено е предният болт на носача.
                      А бялата разпънка я нямам на моето Стило.
                      Снимката е от нета.
                      1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Да, Браво-2 е супер ниско и опира. Мареата, която също не е от високите коли, ми се струва проходима в сравнение с него. От друга страна, поне на дизеловите, картерът е малко по-прибран....но опират по носачите, праговете, кората, че дори и задното гърне при спорт версиите.
                        От друга страна не мисля, че другите хечбеци в класа му са по-високи.
                        Според мен не пипай колата, ако не искаш да и разкажеш играта. От снежни коловози нищо няма да и стане - неприятно е стърженето, но.....

Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

Коментар

Абе може и да е моста. Поне според един приятел. И има логика, щото докато се науча, че вече не мога да минавам оттам, откъдето съм минавал с бравата, бая го пооблъсках. Досега да съм го огънал, дето се вика. А и ударът по-скоро е един такъв глух, не е на нещо, дето отдава.
                          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Working...
                          X