Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Заден мост от алфа на мареа ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Заден мост от алфа на мареа ?

Колеги искам да сменям задния мост , не съм свалял на Фиат моста който е типова платформа и мисля да е от алфа 145 с дискове на моята мареа която е с барабани , ще взема и билата на ръчната и дано стане , може ли да кажете освен на 4те болта на тампоните и 2 на амортисьорите + махане на резервоара какво друго ще пречи и кой мост е малко по широкия , имало едни от 146 леко по тесни и малко по широки и двата пасвали ,но гумите седяли по навън леко
    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

не се занимавай с глупости,при положение ,че може да стане много по-лесно.вземаш апаратите,дисковете,планките,тръбичките и болтовете от мост от 2.0hgt и всичко става за час.има само една тънкост-трябва да знаеш с какъв тип абс си и с какви главини.на повечето бравота взема сигнал от зъбен венец на лагер главината.ако и твоята е така ще стане много по-лесно.ако обаче си с тънките датчици(мисля след99г),то ще трябва да си смениш и главините с такива с магнитни гривни.

Коментар

Главините и датчиците не се пипат. На планката има два технологични отвора за датчите. Тънкоста е при ваденято на датчика от барабана.
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Не ми е само за спирачките ами за моста че лявото колело щрака понякога и леко се е разкрачило и не знам ще се справя ли сам да смена втулка и лагерчета на носача , лагера ми е без зъби нямам абс .Имам под ръка 145ца за 70лв мост комплект и се замислих да го смена , защото и лагер главина сложих нова преди 9000 и ячера я чух да бучи .
        FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Една главина е25лв. За теб. А имаш ли гаранция че новите носачи не са заминали.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Сваляш резервоара, средното и крайното гърне, отвиваш спирачните тръбички (закачени са за резервоара в предния му край) откачаш ръчнта, развиваш 4те болта на моста и си готов. Преди месец я правих тая гимнастика .

Коментар

S_BANKOV написа: Преглед на мнението
              Една главина е25лв. За теб. А имаш ли гаранция че новите носачи не са заминали.
              Гаранция не , седят прави гумите като я натискаме и клатиме няма щракане или луфт...56 лв нов го смених тоя лагер
              FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Над 100лв. ми струва труда по смяна на ремонтните комплекти на задните носачи на Мареа-та. Цял ден се бориха, чак ги съжалих каква борба беше. Преди това от 2 сервиза ме върнаха, след неуспешни опити, като само ми изгубиха времето.
                The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа: Преглед на мнението
                  Над 100лв. ми струва труда по смяна на ремонтните комплекти на задните носачи на Мареа-та. Цял ден се бориха, чак ги съжалих каква борба беше. Преди това от 2 сервиза ме върнаха, след неуспешни опити, като само ми изгубиха времето.
                  Да знам че трудно се избиват затова не знам в домашни условия ще мога ли сам , моста иначе ще го смена обаче не знам тоя от алфата 145 същия ли е точно и дали не е и той разбит ..според вас същия ли е ?
                  FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Купи си мост от 5 цилиндрова Мареа ако имаш възможност.
                    1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

колега моста трябва да стане.Аз сам с заден мост от Марея 2.0 20в на Алфа 146 1.4.Задния мост на алфата беше с барабани и затова го смених с на мареята.Действай смело трябва да стане.

Коментар

Tempras написа: Преглед на мнението
                        Купи си мост от 5 цилиндрова Мареа ако имаш възможност.
                        Каква е разликата от 5ака или от алфа 145 ,иначе има една комби 5ак ще питам него..
                        FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

С дикове са.
                          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Working...
                          X