Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Липсваща биалетка - Stilo JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Липсваща биалетка - Stilo JTD

В събота ходих да слагам зимни гуми отпред и докато колата беше със свалени джанти какво да видя - от дясно биалетката липсва.
    Първата ми мисъл беше, че болтовете не са били стегната и е изпаднала, ама не - ябълките стоят и от горе и от долу, а биалетката липсва.
    Click image for larger version

Name:	WP_20161112_14_26_16_Pro.jpg
Views:	1
Size:	123,2 KB
ID:	2166217

Биалетките ги сменям на всяко влизане в сервиза(1-2 пъти в годината) и нямам идея как е станало това.
    Някаква идея от какво може да е "изпаднала" и да търся ли някакъв проблем в колата или да слагам нови и да си карам?

Не знам дали има връзка, но гумаджията ми каза че едната джанта ми е по-тясна от другата, до сега съм карал с една 6 инча, а другите са ми 6.5
    Интересно е как до сега другите гумаджии не са го видяли нито пък на реглажа на предницата, който е правен 3 пъти последните 3 години.

П.С. последните 1-2 седмици ми се струваше че предницата тропа по-малко и дупките ги усещам по-малко, но си мислех че няма как сама да се "излекува", а то нямало какво да тропа . Иначе като се разтропа я карам на доктор, да не ме разбирате грешно че я карам раздрънкана.
    '02 Stilo 1.9JTD 115
    '97Peugeot 106 II 954cc, on LPG
    '01/03 KTM 525 EXC(SX)

Според теб защо липсва? Защото е била някой страшен ментак
    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
    .

Коментар

Колега случва се да се късат биалетки , но при теб е скъсана и от двете страни - досега съм виждал няколко които висят откъснати от едната страна , но при теб нещата са по-яки.Най-вероятно си добарал ментаци и след скок в някой трап е излетяла.Аз лично биалетки сменявам само когато започнат да надвикват радиото!!!
      koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442

Коментар

Бе хубаво ментета, ма и на мен ми е чудно как пък и от двете страни е изпаднала?
        Не помня да съм минавал през голяма дупка скоро, а по ябълките имаше още грез, та скоро е изкочила.
        Не ми харесва като тропа нещо и за това гледам като има тропане да я карам на доктор като имам време.
        '02 Stilo 1.9JTD 115
        '97Peugeot 106 II 954cc, on LPG
        '01/03 KTM 525 EXC(SX)

Коментар

Купувайте биалетки ТРВ, цената им е съвсем поносима.
          1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Working...
          X