Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задно ляво колело на Стило 1.6 не спира добре, причини?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Задно ляво колело на Стило 1.6 не спира добре, причини?

Здравейте при ГТП, ми казаха че задно ляво колело не спира добре, действително на валяците спира със закъснение. Забелязвам че и диска ми е леко ръждив на места. Какви може да са причините? И опасно ли е да се кара така? Стило 1.6

Редактирано заглавие.
    Модераторски екип на fiatforum.bg

Опасное да караш с всеки един проблем по спирачките.
    За да не спира добре, причини много... Стара спирачна течност, нужда от обслужване на спирачен апарат, изтрити накладки/дискове/барабани, проблем в кантарчето (ако има такова нещо), спирачен маркуч, запушване някъде по тръбичките/маркуча... Аз бих започнал в този ред, в който съм ги написал и което излезне.
    Последна редакция от Synthy; 26.10.2016, 15:02.
    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

А ръчна имаш ли. Че ми прилача на бутало или блокирало жило на ръчната.
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа: Преглед на мнението
        А ръчна имаш ли. Че ми прилача на бутало или блокирало жило на ръчната.
        Ръчната не държи перфектно. Точно на това колело проблемното държи по слабо. Ще я водя на сервиз,ще пиша какво ще се окажи.

Коментар

И моята не държеше, въпреки че накладките бяха като нови, явно феродото не е качествено, смених ги и сега всичко е ОК. От друга страна щом само едното не държи колегите са ти казали реда.
          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
          Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Блокаж на жилото на ръчната.

Коментар

S_BANKOV написа: Преглед на мнението
              Блокаж на жилото на ръчната.
              Да уточня че при мен не държи добре лявото задно колело при крачна спирачка, при тест на валяците. При положение че съм с дискови задни спирачки, жилото за ръчната натиска ли цилиндърчето или е напълно независима спрямо крачната спирачка?

Коментар

Жилото ръждасва клеясва и пречи на другата част от механизма да действа механично

Коментар

Готов съм. Пропуска масълце спирачния апарат и не може да направи налягане да натисне накладките. Ремонтен комплект за което и смених и спирачната течност която не бях сменял никога а колата е от 7 години при мен. Направо осезаема разлика и в превключване на предавките, потегляне спиране. Все едно карам друга по добра кола. Така че който не е сменял спирачна течност и да ми говори че нямало смисъл, не може да ме убеди.

Коментар

Working...
                  X