Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Припукване при потегляне и спиране. Търсене на цялото купе.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Припукване при потегляне и спиране. Търсене на цялото купе.

Здравейте, автомобила е Мареа 1.8 комби 97г. От известно време насам започна да пропукване при потегляне и спиране, след това започна при завиване пак да пука и на последно място се разбиха тампоните на двигателя, като след това започна да тресе цялото купе при скорост над 80км. Смених тампоните на двигателя, смених вътрешно предно ляво каре защото се беше разбило и си мислех ,че е това, но не. След тези ремонти пак пропукване при потегляне и спиране и пак тресе цялото купе. Ходих на бланс на гумите и ми казаха че джантите са ми криви но са балансирани гумите и пак пропукване и тресе. Ако някой има идея от какво може да е ще съм му благодарен.

Шарнири накрайници вътрешни карета въпреки че за тях се съмнявам щото си с консерва.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Колега провери лагерите на макферсоните
      koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442

Коментар

Не за макферсоните. Ходих при едни "майстори" и ми казаха че пукането било от бисквитките и болта на паркира. Купих биалетки но когато свалих старите бяха здрави и не ги смених, оставих ги за по нататък.

Коментар

Шарнир

Коментар

Носачите са на 5000км. За толкова малко да са се разбира шарнирите? Те могат ли да се сменят без да сд налага смяна на целият носач.

Коментар

що да не може за под 8 000 ми се разбиха на мен уж качествени
              Последна редакция от campain; 11.10.2016, 23:24.
              Fiat Marea 1.8 16v HLX
              Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

Възможно ли е от шарнирите да тресе цялата кола? Ходих при едни "майстори" и казаха че не са разбити, как да разбера да ли са те, защото карам с крива джанта и две години и не е имало проблем с от около две седмици започна да тресе а не да клати както при крива гума.

Коментар

Може да тресе от тампоните на носачите,това се усеща най-много при спиране-от шарнирите няма шанс
                  koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442

Коментар

Казаха ми, че "висящият" опорният лагер на дясната полуоска се е разбил. Възможно ли е да е от него.
                    Последна редакция от simeon_89; 15.10.2016, 11:51.

Коментар

simeon_89 написа: Преглед на мнението
                      Казаха ми, че "висящият" опорният лагер на дясната полуоска се е разбил. Възможно ли е да е от него.
                      +1 Даааааам...
                      BMW 318is COUPE 140hp
                      FIAT BRAVA 1.6 16V 66kW

Коментар

Оказа се две криви джанти. Едната мина през машина, а другата чрез удар от чук се оправи, след това сложих зимните гуми и се преродих на пътя. Да допълня, че джантите са алуминиеви от Фиат купе.

Коментар

За сефте чувам от криви джанти ило гуми да пука предница.

Коментар

Вече сме двама с изненада!!!

Коментар

S_BANKOV написа: Преглед на мнението
                              За сефте чувам от криви джанти ило гуми да пука предница.
                              Щото и аз...
                              Пукане от типа на:
                              Куп круп руп пук круп (на тръгване) прудрожено едно крррррррр и тресене при тругнае както и ккуп ккуп куп (< по паваж) и яко залягане по завоите.. Тотално като се разбиха при всеки завой (остър бърз или бавен) се чуваше отдолу като хиликоптер.. Имаш чувството, че ходовата част е закрепена с тел и вземи момент ще западат носачи щанги тампони биелетки и др. Даже и гледаш на задното огледало нещо да не е останало някъде на завоите...
                              Ми беше от насочите...
                              А при крива джанта след 70/80 нагоре се чувствах като картечар .

Коментар

Working...
                              X