Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

TD100 - Вибрация

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

TD100 - Вибрация

Интересна работа.... Да кажем след като минеш 70 км нагоре се усеща вибрация по волана по лоста за скорости и по педалите.. Колкото по бързо караш толкова по силна става... На 120/130/140 не е няква зверска ама се усеща не е нормално. Най добре на волана даже като го загледаш се усеща как врибрира... Да кажем колкото смарт фон врибрира.. Знам че носачите не са ми вред и са за смяна ама до ония ден нищо и нямаше вдигах 160/170.... На връщане един галош заради една дупка место да е надкраче мина изцяло в моето платно(като пъстърва се шмугна) аз избягах плътно в дясно в дясно по ръба на асфалта но имаше от края отчупено парче (2/3 педи ) и дясното колело изтрака зверски ама си остана там .... Мислех че се е откъснало ама си е там, И на другия ден забелязах вибрацията. И то на супер гладък (пресен) асфалт се усеща най-много...

Грешен раздел -> Преместена
    Модераторски екип на fiatforum.bg
    Последна редакция от nikolce; 09.11.2016, 23:35.

Крива джанта/гума или и двете.
    Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Криви джанти са. Щом си имал и скачане в дупка...Отиваш на гумаджия, ако си със стоманени - изправяне и баланс за 4те джанти няма да ти излезе повече от 10-15лв.Аз моите периодично на 3-4 месеца ходя да ги изправям. Имал съм случаи при влизане в огромни дупки, при скорост над 90 направо имам чувството, че подскача колата.
      ФИАТ- Пътят е само формалност
      ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
      -----------------------------------------------------
      FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Kay_ написа:
        Криви джанти са. Щом си имал и скачане в дупка...Отиваш на гумаджия, ако си със стоманени - изправяне и баланс за 4те джанти няма да ти излезе повече от 10-15лв.Аз моите периодично на 3-4 месеца ходя да ги изправям. Имал съм случаи при влизане в огромни дупки, при скорост над 90 направо имам чувството, че подскача колата.
        Да и аз имах чувството че вълна ме плесна от дясно на борд (дупката) Даже си мислих, че ще загубя контрол над колата и ще ида в канавката...Май ще са джантите...Загледах се на тази на удара предня дясна... Бая е крива и болтовете малко са настрана като ги погледнеш от горе един навътре друг навънка 3-ти накриво...

Коментар

Ти виж ги затегни, че аз тоя филм го гледах при една смяна на джантите. На дясната гума не бях затегнал болтовете добре и се чудих какви са тези вибрации...А си е опасно.
          "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
          Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Kay_ написа:
            Там където ме пратиха (гумаджий много ама не изправят джанти) ми предложиха по лев на цол за изправяне + демонтажи и монтажи бе към 25/30 за една гума, или стара джанта за 20.... Теглих им 10/20 майни и отскочих до село там има към 6 комплекта за фият и 40 броя за джугани трабанти варбурт юмз дт 20 и владимирец И на Йоаким Груево срещу Въча ми е смениха за 6 лв и казаха че изправянето на тая е 2 лв даже и на машина няма да е качват... Сами си правете изовди на горния майна....Дай газ 90/100/111/120 няма чувство, че къртя с къртащ цимент.пс; по път сложиш малко авио дизел ама разликата беше само в цената и че взех 3 литра по малко

Коментар

Пай е изкривих тази джанта проклета.... От де знам, че шахтата е пропаднала

https://www.google.bg/maps/@42.1197583,24.7350665,3a,69.3y,341.16h,64.29t/data=!3m6!1e1!3m4!1sO0JY62a-X6jN2_bf05eknQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=bg

Обаче явно пружините ми са омекнали и паднали много.... На малки дупки направо на желязо удря... Имам чувството, че колелото през капака ще изскочи.. Като слизам от някой тротоар при падане на предницата може да одари говори за 2/3 пръста височина....

Коментар

Working...
              X