Колеги привет!Имам два въпроса, които май са най-добре в този раздел:1. Откакто започнаха жегите педалът на спирачките сутрин, преди да запаля, е твърд като камък (сутрин, сутрин - в 10 часа - колата вече е яко напечена). Преди жегите нямаше такова нещо. С Бравата (бензин) също не ми се е случвало никога. Четох из форума че дизелът имал вакуум помпа и пр. но не схванах много. Та това типично ли е за ЖТД-тата или да търся проблем? Колата е от подписа, спира като браво/брава/мареа с напълно ревизирани спирачки. Демек като скочиш на педала, все едно си се блъснал в стена, а иначе педалът е мек и с достатъчно дълъг ход, за да регулираш плавно спирачното усилие.2. Като завивам се чува леко виене - все едно от натегната докрай хидравлична помпа, но по-тихо. Според мен е електроусилвателя. Освен това, като задържа волана натегнат по него преминават леки тръпки. Това нормално ли е? Не съм ползвал Сити режим.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Твърд педал сутрин и виене при завой на Браво 2 JTDm
Collapse
X
-
Re: Твърд педал сутрин и виене при завой на Браво 2 JTDm
slonikon написа:Колеги привет!Имам два въпроса, които май са най-добре в този раздел:1. Откакто започнаха жегите педалът на спирачките сутрин е твърд като камък (сутрин, сутрин - в 10 часа - колата вече е яко напечена). Преди жегите нямаше такова нещо. С Бравата (бензин) също не ми се е случвало никога. Четох из форума че дизелът имал вакуум помпа и пр. но не схванах много. Та това типично ли е за ЖТД-тата или да търся проблем? Колата е от подписа, спира като браво/брава/мареа с напълно ревизирани спирачки. Демек като скочиш на педала, все едно си се блъснал в стена, а иначе педалът е мек и с достатъчно дълъг ход, за да регулираш плавно спирачното усилие.2. Като завивам се чува леко виене - все едно от натегната докрай хидравлична помпа, но по-тихо. Според мен е електроусилвателя. Освен това, като задържа волана натегнат по него преминават леки тръпки. Това нормално ли е? Не съм ползвал Сити режим.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
-
slonikon написа:Май не съм се изразил много ясно. Извинявам се! Педалът е така преди да запаля. След това си е както трябва да е. Оправих и първото мнение.Да разбирам ли, че при теб няма такова нещо?FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар