Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем предни гуми - реглаж ? Марея Weekend 1,6 16в

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем предни гуми - реглаж ? Марея Weekend 1,6 16в

Здравейте колеги , Вчера си смених 2 предни гуми , старите бяха износени от вътрешната страна едната повече другата по-малко , носачите са сменени и са здрави .Ясно е че трябва реглаж , но това което видях е ,че и двете гуми имат лек наклон /едната по-вече едната по-малко/ - долния край е издаден на вън което реглажа няма да го оправи.Наклона съм го мерил с нивелир спрямо джантата .При положение , че носачите са здрави според мен са ми разбити лагерите на макферсона иначе няма откъде да дойде този наклон ?http://dkyky.snimka.bg/automobiles/f...77494.37097389Някой имал ли е подобен проблем?ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org

Ако са разбити лагерите на Макферсона ще тропа. При смяна на носачи се прави реглаж на предницата- така знам и така практикувам.
    Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

dobrujanetza написа:
      Ако са разбити лагерите на Макферсона ще тропа. При смяна на носачи се прави реглаж на предницата- така знам и така практикувам.
      Въпросния ъгъл няма да го оправи реглажа колега

Коментар

Страничен наклон и сходимост се мерят на стенд за преден мост, не с нивелир или отвес или други строителни пособия.
        Фиат Крома 1.9 16v+
        Фиат Браво 1.6 16v
        Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
          Страничен наклон и сходимост се мерят на стенд за преден мост, не с нивелир или отвес или други строителни пособия.
          и като гоизмерят после ?

Коментар

dobrujanetza написа:
            След смяна на носачи - задължителен стенд.Вчера карах бравото на стенд на предница, без да съм пипал нищо, ей така от 2013 г. не бях я проверявал. Имаше свиване с 0,5 mm и го накарах да направи нужната корекция - 26 лв.
            FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Да лагерите на макферсона са , като вдигам гумата с крик тръгва да се прибира и си заема нормалното местоположение като е вдигната .

Коментар

Като е вдигната въобще не я гледай, тогава винаги прибират колелата в долната част. Затова реглаж се прави на стъпила на земята кола върху плаващи подложки. Отиди на реглаж и виж какво ще ти кажат.
                Фиат Крома 1.9 16v+
                Фиат Браво 1.6 16v
                Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Имам абсолютно същия проблем,преди 5000км. смених макферсоните и тампоните им.Всичко по окачването изглежда здраво.Та и аз се чудя по въпроса.
                  Fiat Palio Weekend JTD80

Коментар

След смяна на каквото и да е по предното окачване без биалетки се налага релаж. Дори при сваляне и след това монтиране на един и същи детайл параметрите на предния мост се изменят,може да е с малко,може да е с повече но се изменят. При Браво/Брава/Мареа въпреки че уж са фиксирани предните амортисьори спрямо шенкела, е възможно в зависимост от начина на монтиране да се променя в малки граници и страничния наклон.
                    Фиат Крома 1.9 16v+
                    Фиат Браво 1.6 16v
                    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Working...
                    X