Здравейте колеги , Вчера си смених 2 предни гуми , старите бяха износени от вътрешната страна едната повече другата по-малко , носачите са сменени и са здрави .Ясно е че трябва реглаж , но това което видях е ,че и двете гуми имат лек наклон /едната по-вече едната по-малко/ - долния край е издаден на вън което реглажа няма да го оправи.Наклона съм го мерил с нивелир спрямо джантата .При положение , че носачите са здрави според мен са ми разбити лагерите на макферсона иначе няма откъде да дойде този наклон ?http://dkyky.snimka.bg/automobiles/f...77494.37097389Някой имал ли е подобен проблем?ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем предни гуми - реглаж ? Марея Weekend 1,6 16в
Collapse
X
-
dobrujanetza написа:Ако са разбити лагерите на Макферсона ще тропа. При смяна на носачи се прави реглаж на предницата- така знам и така практикувам.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
След смяна на каквото и да е по предното окачване без биалетки се налага релаж. Дори при сваляне и след това монтиране на един и същи детайл параметрите на предния мост се изменят,може да е с малко,може да е с повече но се изменят. При Браво/Брава/Мареа въпреки че уж са фиксирани предните амортисьори спрямо шенкела, е възможно в зависимост от начина на монтиране да се променя в малки граници и страничния наклон.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар