Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нещо свири/скърца при ненатиснат педал на спирачката

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нещо свири/скърца при ненатиснат педал на спирачката

Като покарам и позагреят спирачките нещо почва да свири/скърца от дясната страна без да е натисната спирачката (като имам време ще установя дали е от предно или задно колело). Това скърцане се появи преди месец и половина да кажем като го чух при движение с по-ниска скорост на леко ляв завой. Смених задни дискове и накладки (бяха за смяна) и за известен период шума изчезна (може да се дължи и на други фактори - времето, след автомивка и т.н.), но отскоро пак се появи това прискърцване и вече си скърца и в завой и направо като карам при ниска скорост (в кварталните улички или на паркинг съм като каруца). При смяната на дисковете и накладките казах на майстора да проверят, раздвижат и смажат всичко каквото трябва. Като слагаха накладките обаче мисля, че не смазаха пластините, които държат и по които се движат накладките, и видях че доста трудно вкараха накладките в самите (нови) пластини, но все пак това скърцане се появи и го имаше преди смяната и си мисля, че проблема по-скоро може да е отпред. Предните дискове имат лек ръб и може от тях да се получава, иначе предните накладки си имат доста.Най-осезаемо се чува при ниска скорост, в завой шума не изчезва, а дори имам чувството, че се засилва и леко да пипна педала на спирачката спира. Като засиля намалява или не го чувам. Интересно ми е, че като се е разсвирило и като дам дори малко назад и натисна спирачката, след това тръгвайки напред няма свирене и трябва да покарам малко, за да се появи отново. При дълъг път като спра и пипна всичко е студено, обаче като покарам от нас до работа или обратно и пипна дисковете забелязах, че десния заден диск е една идея по-топъл от левия.Изчетох доста теми на какво може да се дължи това свирене/скърцане, като начало ще установя дали идва отпред или отзад и като намеря време едно по едно ще ги проверявам (при майстора) нещата, но все пак ще е хубаво да чуя и вашите мнения
    Fiat Croma 1.9 16V MJet

Скоро имах такъв проблем. Чуваше се едно присвирване като карам бавно. Слизам пипам...студен. тръгвам 100 метра без спирачка. Слизам пипам диска топъл. Натискам 2 3 пъти...Слизам пипам пак студен. И в крайна сметка се оказа излязъл маншон на буталото и окис по него. Ту задържа ту не