Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спирачна помпа Stilo 1.9jtd MW

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спирачна помпа Stilo 1.9jtd MW

Здравейте, колеги! Имам един проблем със спирячната помпа на Стилото... След като се установи, че изпуска спирачна течност реших да я сменя... В сервиза, в който ходя, поръчахме помпа за около 100лв...Само че се оказа, че не става... След като се опитахме да намерим правилната помпа се оказа че има само оригинална такава и ми обявиха цена от 487лв...От сервиза ми дадоха номера на оригиналната помпа - 9949298... Поразтърсих се по няколко магазина за части но цената беше същата... Навсякъде само Bosch ми предлагат... Само в Еврото ми предлагат оригинялна на цена около 300 лева, но не успяха да ми кажат каква марка е, но била оригинална...Даже по номер на рамата казаха че била друга помпа... Интересно ми е от къде идва тази разлика в цените... Визуално е малко по-дълга моята помпа и дотам... Колата е само с ABS с EBD... Като сложим другата помпа педалът пропада и колата не спира както трябва... Ще пусна снимка на моята помпа и ако някой кой се е сблъсквал с този проблем ще се радвам да сподели как... Че кофтито е че ако поръчам помпата и после не можело да се връща че била оргиналдъ...
    Прикачени файлове
    Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
    Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
    EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Прати на л.с. номера на рамата.Тая помпа по тоя номер е от 500 до 800лв. Бляк.На делфи и на трв са на по-поносими цени, но ..... рамата прати.p.s. уви правилния номер са ти извадили.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
      Прати на л.с. номера на рамата.Тая помпа по тоя номер е от 500 до 800лв. Бляк.На делфи и на трв са на по-поносими цени, но ..... рамата прати.p.s. уви правилния номер са ти извадили.
      Уж намерихме помпа на поносима цена на Ferodo...Направих уговорка да я върна ако не стане...Шиб@на Бошовска система...
      EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Re: Спирачна помпа Stilo 1.9jtd MW

Predatorsi написа:
        Здравейте, колеги! Имам един проблем със спирячната помпа на Стилото... След като се установи, че изпуска спирачна течност реших да я сменя... В сервиза, в който ходя, поръчахме помпа за около 100лв...Само че се оказа, че не става... След като се опитахме да намерим правилната помпа се оказа че има само оригинална такава и ми обявиха цена от 487лв...От сервиза ми дадоха номера на оригиналната помпа - 9949298... Поразтърсих се по няколко магазина за части но цената беше същата... Навсякъде само Bosch ми предлагат... Само в Еврото ми предлагат оригинялна на цена около 300 лева, но не успяха да ми кажат каква марка е, но била оригинална...Даже по номер на рамата казаха че била друга помпа... Интересно ми е от къде идва тази разлика в цените... Визуално е малко по-дълга моята помпа и дотам... Колата е само с ABS с EBD... Като сложим другата помпа педалът пропада и колата не спира както трябва... Ще пусна снимка на моята помпа и ако някой кой се е сблъсквал с този проблем ще се радвам да сподели как... Че кофтито е че ако поръчам помпата и после не можело да се връща че била оргиналдъ...
        Колега, кофти проблем. Аз също имах проблем със спирачките на бравото и аз също купувах нова помпа (няма да спомена магазина, но хората се отнесоха много коректно), но им спазих изискването - да се монтира в оторизиран сервиз и после им я върнах. Проблемът ми беше другаде, но.....Можеш да настроиш новата помпа към серво-усилвателя със стержена на серво-усилвателя. Мисля, че размерите (поне при мен, сигурно и при теб е така) бяха ключ-лула 9mm за контра и 7mm за да завиеш/развиеш стержена, но много внимателно - става въпрос за 1/4 оборота. Мисля, че при теб трябва да се развие за да се удължи стержена, за да не "потъва", но да не се унесеш, че после да "ковеш" на място Затова в мерцедес продават куплиран агрегат: помпа-серво.
        FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

След 3 поръчани помпи, уж правилните вече, все още не мога да намеря помпа... Всеки път едно и също... Навсякъде ми отказват да поръчат оригинална защото ако не била същата нямало как да я върна... Чудя се дали не може да се рециклира старата помпа и да не се занимавам с глупости...

Коментар

Понякога може да се рециклира. Зависи,Но на твоята помпа трябва да имаш оригинален номер по Фиат.Поръчваш оригинална същия номер по Фиат и си решаваш проблема.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Баси, как ще поръчаш помпа за 500 лв... Няма ли как да смениш цялата система за 100 лв. примерно :/
              "Без сърца, сме просто машини"
              Toyota Prius 1.5 Hybrid
              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
                Баси, как ще поръчаш помпа за 500 лв... Няма ли как да смениш цялата система за 100 лв. примерно :/
                Толкоз, как те издокарат, като си на зор!?Тази която аз поръчах по номера на фиат беше 380 лв. и пак дойде помпа приблизително същата. Първата разлика - оригиналната е алуминиева сплав, а новата - някаква друга - тежка сплав. Поне размерите този път, фланеца за присъединяване към серво-усилвателя беше същия, защото първата която ми доставиха беше за MultiJet 120, a тя е различна. От друга страна като влезох за смяна в оторизиран сервиз ми взеха още 100 лв, защото изискването беше да се смени и спирачната течност и тя цената стана колкото на колегата. После обаче им я върнах без никакъв проблем. Е, от сервиза правиха протокол, аз писах мое становище-молба - както е реда на магазина. Остана ми смяната на спирачната течност (а тя също трябваше да бъде бошшшш ) и истинско обезвъдушаване на спирачната с-ма.
                FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

M5kov написа:
                  Ами те другите помпи са по 150 лева... Като сложиш и други чарколъци и труд и пак ще легне толкова... Абе не знам какво да правя вече... Ако опра до толкова пари за помпа ще си искам и касово бележки и гаранционни карти всичко както си му е реда, печати, дати... Абе всичко... Да дам толкова пари и да изпляска след година и да ми кажат ми тя нямала гаранция и не знам какво ще ги правя... Пък и втора употреба не ми се ще да взимам че и там е гранция-франция...

Коментар

Бе търси си втора употреба, рядко се пише за прецакана спирачна помпа по форума :/Май ти нещо си изтеглил късата пръчка... Чуй се с Жоро от Пловдив, може да ти уреди чарколите.
                    "Без сърца, сме просто машини"
                    Toyota Prius 1.5 Hybrid
                    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
                      Бе търси си втора употреба, рядко се пише за прецакана спирачна помпа по форума :/Май ти нещо си изтеглил късата пръчка... Чуй се с Жоро от Пловдив, може да ти уреди чарколите.
                      Ми то на там вървят нещата... Ако може да ми пуснеш на ЛС номер или ник на този, пич да се чуем, ще съм ти благодарен

Коментар

помпа за 500лв,ама получаваш помпа,ами старите аудита а6 тди,дето динамичния обтегач на пистовия ремък струва 513 лв клиент,а е само една малка алуминиева планка с ролка.всичките тези неща са в сферата на абсурдите.на автора на темата му казвам,че друга помпа ще пасне и проблеми нулеви.такива трансплантации съм правил,но въпроса е дали си заслужава,а при теб определено си заслужава.нужно е да имаш техническа грамотност и някои познания и си готов.

Коментар

ivel написа:
                          помпа за 500лв,ама получаваш помпа,ами старите аудита а6 тди,дето динамичния обтегач на пистовия ремък струва 513 лв клиент,а е само една малка алуминиева планка с ролка.всичките тези неща са в сферата на абсурдите.на автора на темата му казвам,че друга помпа ще пасне и проблеми нулеви.такива трансплантации съм правил,но въпроса е дали си заслужава,а при теб определено си заслужава.нужно е да имаш техническа грамотност и някои познания и си готов.
                          Това е че аз лично се доверявам на сервиз... Не съм навътре в тези неща... По тоците се справям ама тук ме няма... Може би ще се сменя сервиза...

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...356828#1356828Симо,може би тук те чака твоята помпа. Колегата е изключително коректен и е наясно с оригинални номера и тн.ПП. Скролни темата,че да не се сепнеш от снимките на кромата.
                            FIAT FORUM BULGARIA
                            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...356828#1356828Симо,може би тук те чака твоята помпа. Колегата е изключително коректен и е наясно с оригинални номера и тн.ПП. Скролни темата,че да не се сепнеш от снимките на кромата.
                              Правя още един последен опит да я намеря нова и ако не стане, ще се обърна към колегата... Мерси...

Коментар

Working...
                              X