Здравейте, накратко какво стана. Смених си летните със зимни гуми и се появи странен проблем веднга след това: в градски условия не се усеща нищо, но когато карам примерно след 90км/ч и особено след 120 нагоре и натисна спирачката започва яко тресене от предницата, предаваща се на волана. Гумите са ми на няма и 8 хил.км. изклучвам баланс на гумите,както и крива гума(щеше да тресе постоянно). Закарах я на майстор, сменихме външни накрайници, увери ме че е от това проблема и видно бяха разбири. Ама пак калъч, друсането си остана. Мнения по въпроса? Благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колата тресе при натисната спирачка.
Collapse
X
-
Щом е само при натиснат педал на спирачката пробваш следното на прав участък с 90 км/ч леко обираш с лоста на ръчната луфта между накладките и барабана- не дърпаш докрай за да не се пребиеш! Достатъчно е леко да повдигаш докато усетиш че задържат вече накладките,ако няма тресене при тая проба ,то проблема е в предните дискове- най-вероятно са се изкривили.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
С летните нямаше никакъв проблем и веднага след като монтирах зимните изведнъж да кривнат тея дискове ... не ми се вярва. Този трик с ръчната не го знаех, ръчната ми хваща веднага много здраво, преди и да цъкне първия зъб.Bankov гумите не тресат ако не е натисната спирачката, затова и не съм пробвал да правя смяна, до последно тази пролет преди да ги сваля нямаха никакъв проблем, съмнява ме да е от гума. Незнам.. утре съм пак при майстора пък да видим
Коментар
-
pi4_s_bravo написа:Достатъчно е леко да повдигаш докато усетиш че задържат вече накладките,ако няма тресене при тая проба ,то проблема е в предните дискове- най-вероятно са се изкривили.
Коментар
-
Според мен проблема след като се паснат накладките пак ще се появи, тия барабани се кривят лесно. Аз затова след многократно престъргване на барабани сложих дискове отзад и на Бравото и на Мареата и си реших проблема. Ако се появи пак пробвай при някой читав стругар да ги престърже барабаните .Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар