Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тампоните на стабилизираща щанга на Stilo 1.9 JTD скърцат

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тампоните на стабилизираща щанга на Stilo 1.9 JTD скърцат

Колеги,помагайте сменям за три дена две различни марки тампони/цени между 20 и 30 лв/и пак същото скърцане яко.Утре ще ходя да ги смазват/ако някой знае някаква добра смазка/да видим дали ще има ефект.Майсторите казват да си сменя цялата щанга/не е за смяна/ но така щяло да изчезне скърцането,защото тя вървяла с оригиналните тампони.Грешен раздел -> Преместена. Допълнено заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org

Аз с един силиконов спрей ги пръсках и не мога да ти опиша резултата... Скърца та не се трае.Закарай колата на автомивка и напръскай хубаво тампоните и около тях, че да измиеш всичкото боклуци там.Сигурно са омазали с масло/грес и за това да скърца, пробвай.Аз бих разкарал щангата, отколкото да я сменям с нова...
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

За да скърцат значи има износване, малко или голямо.Разкачи тампоните и виж дали не е много изядена щангата. Може да подложиш парче стар агренажен ремък.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Предлагат ми да ги смажат с Медна грес,мислите ли че ще има ефект.

Коментар

Да, докато водата не я отмие.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

чух преди няколко дни в магазина да си говорят клиентите за тефлон между щангата и тампоните ...незнам дали ще има ефект
            Bravo 1.6 16v 103hp

Коментар

Мда, някой хора обичат да им е трудно. Парче вътрешна гума или ангренажен ремък вършат чудесна работа.
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                Мда, някой хора обичат да им е трудно. Парче вътрешна гума или ангренажен ремък вършат чудесна работа.
                Колега с суров каучук да ли ще стане,че имам под ръка.

Коментар

Казахме ти вече - парче стар агренажен ремък. Ако нямаш мога да те пратя на поне 3 места в Сливен, откъдето да си вземеш.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                    Казахме ти вече - парче стар агренажен ремък. Ако нямаш мога да те пратя на поне 3 места в Сливен, откъдето да си вземеш.
                    Колега проблема е че тампоните не са на канали отвътре и няма как да стане,иначе и аз имам агренажен ремък.

Коментар

Ремъка се подлага между тампона и скобата, която го стяга. Но не пречи да си ги смениш с нови. Аз лично ги мажа предварително с грес. Лятото ми се разскърцаха много и намясто ги смазах с най-обикновена литиева грес- скърцането спря.
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                        Ремъка се подлага между тампона и скобата, която го стяга. Но не пречи да си ги смениш с нови. Аз лично ги мажа предварително с грес. Лятото ми се разскърцаха много и намясто ги смазах с най-обикновена литиева грес- скърцането спря.
                        Аз защо останах с впечатлението,че е между тампона и щангата.

Коментар

Идеята е тампона да обхване по-добре щангата.Това е , когато самата щанга е изядена. Тогава и нов тампон може да "хлопа"
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Благодаря ви,утре ще ви кажа за резултата,че няма да съм в града и дано майстора ме разбере по телефона :D

Коментар

Лятото ми скърцаха. Купих си бяла синтетична грес, която не разяжда гумата и ги намазах обилно. Спря и засега няма проблем. Не се отмива, защото е водоустойчива - морска както и казват.
                              Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Working...
                              X