Колата е Мареа 2.4 JTD комби. Появи се преди половин-една година. Скърцането е отчетливо и глухо на висока скорост при завой, примерно на магистрала, но сега вече го чувам и при градско понякога. На годишния преглед поисках да огледат задното окачване за евентуално изпуснал амортисьор. Казаха, че не са изпуснали, но имало прясно омаслено от някакъв тампон или и аз не разбрах какво точно... Идея какво може да е?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Глухо скърцане отзад в завои
Collapse
X
-
В тампоните на моста няма масло :/А скърцане или чукане?Ако е скърцане, подложи малко изолирбанд на закопчалките на задните облегалки"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
-
Задните облегалки цяла симфония изкарваха преди да им гресирам закопчалките. Те скърцаха не в завой, а през неравности и дупки на пътя. Това е глухо скърцане, нещо като звука на пружинен матрак и го няма при неравности, а в завои с висока скорост.Това дето е видял нещо омаслено, като се замисля сигурно е било, защото няколко дни преди това сменях спирачната течност.Възможно ли е да е заден носач и какво им се ремонтира, или някоя пружина отзад да скърца и защо?
Коментар
-
За носачите има ремонтни комплекти по ~50 лв. за двата.Смяната е малко тегава, че болтовете трудно се свалят.Обаче не съм сигурен, че от тях може да има такова скърцане, те обикновено просто карат колелото да клюмне на една страна / Прегледай тампоните на моста, въпреки, че и за тях ми е странно да скърцат, по-скоро хлопат."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
При мен преди да сменя лагерите на носачите, при ляв завой стържеше якоооо. Даже си спомням, че когато се появи с нас (мен и жената) пътуваше една нейна приятелка. В огледалото я видях как се беше опулила и препасала с колан и само питаше " Това стържене опастно ли е?"Освен ефекта от разчекването / , друг симптом е едно специфично крякане, което се чува от задницата при преминаване на легнал полицай. Моите след смяната изкараха 1 година и сега я гледам пак е разчекната...ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
wwalker написа:Говориш за двете лагерчета в ремонтния комплект ли?Поръчах 2 комплекта и при следващото идване в бг ще ги ремонтирам.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Kay_ написа:wwalker написа:Говориш за двете лагерчета в ремонтния комплект ли?Поръчах 2 комплекта и при следващото идване в бг ще ги ремонтирам.мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
wwalker написа:Не разбирам защо трябва да се сваля резервоара. Преди години с Брава-та ме блъснаха странично, от което се скъса носач, който смениха на улицата без канал.мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва
Коментар
-
Идвах си до бг за седмица и майстора вика ще ги смени, ама греда. Увисна носача, изкара пружината, разви гайката на болта и започна да удря с чук и щанга. Вика и да излезе десния, то левия няма как да го избия и свалихме резервоара да има място. Пак не излиза болта. Тогава вика ще срежем ауспуха и сваля моста, а аз да намеря товарно такси да го закараме да нагряват. В този момент реших, че досегашния ми майстор вече не става и я събрахме. Уговорих се с друг за следващото идване.
Коментар
-
Абе тия майстори за обратен чук не са ли чували ? На мойто 20 годишно типо единия излезна точно по този метод. Не сме сваляли резервоара.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар