Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рециклиране на носач ?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Рециклиране на носач ?!

Привет колеги ! Искам да попитам къде във Пазарджик или във Пловдив рециклират шарнирите и другите два тампона на носача (посочени на снимката) , защото сменях цялата предница преди година и половина и от шарнира пак ми тропа . Искам да пробвам метода със рециклирането да видя колко ще изкара .
    Прикачени файлове
    Fiat Bravo 1.4 12V

Re: Рециклиране на носач ?!

Minimalato написа:
    Привет колеги ! Искам да попитам къде във Пазарджик или във Пловдив рециклират шарнирите и другите два тампона на носача (посочени на снимката) , защото сменях цялата предница преди година и половина и от шарнира пак ми тропа . Искам да пробвам метода със рециклирането да видя колко ще изкара .
    реди 3-4 години май беше рециклирах в Казанлък - шарнирав моя сервиз ми смениха тампоните - кложих добри тампониот тогава нищо не съм правилсамо веднъж смених маншончето, защото беше скъсаносигурно съм минал над 50 000 км и то в най-разбития град на страната
    Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

При мен е същото. Каквито и носачи да ми сложи майстора изкарват година, максимум година и половина и шарнира заминава. Тампоните са здрави. Но ме посъветва да не се прави рециклиране на менте носачи. Ако пазиш оригиналния тогава има смисъл, но е много относително. Зависи от майстори , от материали, от времето, от подредбата на планетитие и т.н.иначе знам за тези полиуретановите носачи, били почти вечни, но виж за другото не знам.
      Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
      182A4.000 IAW49F
      LPG - Lovato EasyFast
      ----------------------------
      "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Гугъл, пращаш ги на човека в Казанлък, не знам дали сменя и тампони или само рециклира шарнира. Аз купих направо 2 нови носача Delphi с тампоните и при положение, че целия Бургас е разкопан от година, засега държат.
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

В Търговище пътищата никога не са били добре - НИКОГА.Рециклирани носачи карат над 50 000 км до момнета. Само следя да са здрави маншончетата и един път добавях грес на единия шарнир.Имам и два рециклиран за резерва. Чакат си реда.
          Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

кола

Тропането ще е от шарнира не от там където си отбелязъл
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Дам! Ако тропа от тампоните, то същите трябва видимо прецакани. Вдигни колата и с една щанга разклати носача. Много лесно ще се разбере. Но! Ако ще се рециклира шарнира, то смени и тампоните, независимо от състоянието им, за да не се налага отново да сваляш носачите след 5-10-15 хил. км.
              Alfa 159 SW 2.4 Ti
              Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
              "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

А колко пари излиза подобно рециклиране? Аз сменях цял носач, сложих Монро, което струва 75лв пазарна цена, а с отстъпката дойде на 60лв.. За рециклиране в СФ май ще ми вземат пак толкова? До сега 2г съм с тоя носач, около 40 хил.км не е мръднал. От другата страна съм си с оригиналния все още.

Коментар

В Казанлък ми рециклираха шарнирите на двата носача за 30лв. общо + куриер в двете посоки около 10лв. Тук в Бургас "най-добрият" майстор ми искаше по 45лв. на бройка... Тампоните си ги смених сам.
                  Alfa 159 SW 2.4 Ti
                  Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                  "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

А някой може ли да даде информация как да се свържем с този човек от Казанлък, че имам същия проблем ? И другия ми въпрос е бързо ли става цялата процедура ?
                    Fiat Brava 1.9 JTD 105 к.с.

Коментар

@Господинов: http://lmgtfy.com/?q=%D1%80%D0%B5%D1...BB%D1%8A%D0%BA
                      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                      X